9 stappen om uw grasmaaier goed te onderhouden

9 stappen om uw grasmaaier goed te onderhouden

17 mei 2019

Uw grasmaaier is een belangrijk en duurzaam gereedschap voor uw gazon en om te kunnen tuinieren, dus het is de moeite waard om de tijd te nemen om uw grasmaaier goed te onderhouden.
Ten minste één keer per jaar dient u enkele eenvoudige dingen te doen om er zo voor te zorgen dat uw benzine grasmaaier goed blijft werken en langer mee zal gaan.

Hieronder leest u in 9 stappen hoe u zelf onderhoud pleegt aan uw benzine grasmaaier en zo de kwaliteit waarborgt en levensduur verlengt.

Stap 1. Veiligheid eerst

Voordat u met de onderhoudswerkzaamheden aan uw grasmaaier begint, dient u de bougie los te koppelen en er voor te zorgen dat de gashendel in de uit-stand staat. De benizne maaier is nu veilig om aan te werken. Voer alleen onderhoud uit aan de grasmaaier als de motor koud is.

Stap 2. Maak de grasmaaier schoon

Gebruik poetslappen en de zachte borstels om de buitenkant van de maaier te reinigen en vuil en gras te verwijderen dat zich in de afgelopen tijd heeft opgebouwd.

Stap 3. Smeermiddel aanbrengen

Nadat u de buitenkant van de maaier hebt schoongemaakt, is het tijd om wat smeermiddel aan te brengen. Spray een smeermiddel op de wielen, de gaskabel en de hoogteverstelling. Gebruik vervolgens een doek om het overtollige smeer weg te vegen.

Hoe onderhoud je een benzine grasmaaier? - Coolblue - Voor 23.59u ...

Stap 4. Controleer de bougie

Als u een viertaktmaaier heeft, is het de moeite waard om de bougie te controleren. Als u een tweetakt vervangt, kan dit uw maaier een nieuw leven inblazen. Gebruik de doppenset om de bougie te verwijderen. Als deze niet hoeft te worden vervangen, dan maakt u de bougie schoon met een staalborstel. Bij het vervangen van de bougie - schroef deze zo ver mogelijk vast met uw vingers - zodat u deze niet kruist. Draai het dan vast met de fitting. Pas op dat je het niet te strak aandraait.

Stap 5. Controleer de luchtfilter

Verwijder de kap van de luchtfilter. Als het niet te vuil is, geef dan een tik op de bank en maak het schoon met een borstel. Als de luchtfilter erg vies is, dan is het de moeite waard om deze te vervangen.

Stap 6. Reinig de opvangbak

Verwijder de opvangbak van de maaier. Als deze erg vies is, moet je deze met borstels en wellicht een tuinslang schoonmaken. Als deze niet vies is van het weer en opgedroogd gras, dan kun je de bak schoonmaken met een borstel.

Beste Accu Grasmaaier Van 2019

Stap 7. Reinig en controleer onder de maaier

Het is geen goed idee om uw grasmaaier ondersteboven te kantelen, dus leun hem gewoon achterover, zodat u hem kunt schoonmaken en onderuit kunt controleren. Gebruik de borstels om het gras te verwijderen. Het is vooral belangrijk om dit te doen als u een stalen maaier heeft, omdat een opeenhoping van gras roest kan veroorzaken. Inspecteer de bladen om er zeker van te zijn dat ze niet te zwaar beschadigd zijn. Als dat het geval is, moet u ze vervangen. Scherpe messen snijden gras goed en houden het gezond. Draag de veiligheidshandschoenen als u rond de messen werkt.

Stap 8. Controleer de olie

Als u een viertaktmaaier heeft, controleert u de olie. Verwijder de dop en controleer het oliepeil op de peilstok. Als het oliepeil te laag is, vul het dan bij. Als de olie donker en vuil is, moet deze worden afgetapt en vervangen. Een andere handige tip is om alleen benzine aan de maaier toe te voegen voordat je hem gebruikt, anders wordt hij niet oud.

Stap 9. Klaar om te gaan

En dan ben je klaar!  Slechts een paar eenvoudige manieren om je grasmaaier te onderhouden. Als u dit onderhoud minstens eenmaal per jaar kunt uitvoeren, moet uw maaier lang mee gaan en krachtig blijven lopen.

Op zoek naar de beste en meest geschikte grasmaaier voor jouw gazon? Lees dan eens de informatie op Grasmaaiersvergelijken.com en bepaal of een elektrische, benzine of juist een robotmaaier het beste bij jou past.

Interessante artikelen om te lezen zijn:

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden