Review Bosch Arm 34 elektrische grasmaaier

Review Bosch Arm 34 elektrische grasmaaier

11 september 2019

Net als de Wolf Garten A 340 E is de Bosch Arm 34 een echte alleskunner en een zeer geschikte maaier voor gazons tot een grootte van ongeveer 250 vierkante meter. Als je gazon vrij klein is zou je ook met een lichtere variant dan deze Bosch Arm 34 uit de voeten kunnen, bijvoorbeeld met de Gardena Powermax 32. Is je gazon iets groter dan gemiddeld, dan is de Bosch Arm 34 echt een hele geschikte elektrische grasmaaier.

De maaihoogte is instelbaar op 5 verschillende hoogtes, heeft een grote opvangbak van 40 liter en heeft een ergonomische handgreep zodat je die makkelijk kan aanpassen en instellen op jouw gewenste hoogte. De Bosch Arm 34 heeft een vermogen van 1300 Watt en snijd daarmee gemakkelijk door langer of vochtig gras. Wat echt handig is, is dat hij buiten de wielen maait. Het maaiblad steekt dus iets voorbij de wielen waardoor je heel gemakkelijk ook de randen van de je grasveld kunt maaien. Bosch geeft 2 jaar garantie op deze Arm 34 elektrische grasmaaier.

Wat zeggen de specialisten van Coolblue over de Bosch Arm 34?

Gazonnen tot 250 m² maai je met deze Bosch ARM 34. Deze elektrische grasmaaier maait in tegenstelling tot veel andere grasmaaiers ook buiten de wielen. Dit betekent dat je minder ongemaaide randjes overhoudt. Deze grasmaaier heeft een ergonomisch ontwerp. Zo zijn de handgrepen verstelbaar, waardoor je de maaier op jouw lichaamsgrootte afstelt. Je bepaalt zelf hoe kort je het gras maait met de 5 maaihoogte-instellingen tussen de 20 en 70 millimeter. Het gemaaide gras hoef je niet bijeen te harken. Je vangt het gewoon op in de meegeleverde 40 liter opvangbak.

De belangrijkste kenmerken van de Bosch Arm 34 

Bosch Arm 34 kenmerken  
Artikelnummer 427797 427797
Fabrikantcode 06008A6101 06008A6101
Merk Bosch Bosch
Garantie 2 jaar 2 jaar
Garantietype Carry-in-garantie Carry-in-garantie
   
Fysieke eigenschappen  
Materiaal maaidek Kunststof Kunststof
Gewicht 12 kg 12 kg
Breedte 35 cm 35 cm
Hoogte 40 cm 40 cm
Diepte 60 cm 60 cm
   
Aandrijving  
Aandrijving Elektrisch Elektrisch
Aansluitspanning 230 V 230 V
Vermogen 1300 W 1300 W
Maximaal geluidsniveau 96 dB  96 dB
   
Maai eigenschappen  
Maaibreedte 34 cm 34 cm
Maaihoogte 20 - 70 mm 20 - 70 mm
Opvangbak Ja Ja
Volume opvang 40 l 40 l
Mulching functie Nee Nee
Centrale maaihoogteinstelling Ja Ja
Aantal maaihoogte-instellingen 5 5
Maai techniek Cirkelmaaier Cirkelmaaier
Maait buiten wielen Ja Ja
Zelfrijdend Nee Nee
Inklapbare duwboom Ja Ja
Ruw terreinmaaier Nee Nee
Gazonoppervlakte 250 m2 250 m2

Enkele positieve reviews van gebruikers van de Bosch Arm 34 elektrische grasmaaier

"Na de 1e keer maaien met de ARM 34 viel mij meteen de gelijkmatigheid van de hoogte van het gazon op. Daarbij komt dat je achteraf niet hoeft te trimmen, de ARM 34 maait tot exact de zijkant."

"Licht en maait moeiteloos en gelijkmatig"

"Ondanks het feit dat de grasmaaier een lichtgewicht is, is het toestel toch stevig gebouwd. Met een handig handvat heb je het toestel dan ook op een wip opgeborgen. Het toestel lijkt me niet geschikt voor al te grote oppervlaktes maar voor een range zoals aangegeven bij de specificaties volstaat het zeker."

Enkele negatieve reviews van gebruikers van de Bosch Arm 34 

"Moeilijk op te bergen, ingeval iets langer gras blijkt het motor/ maai vermogen te gering."

"Erg goedkoop gemaakt. Op foto's lijkt het een sportwagen zo mooi. Look and feel erg plastic."

"Het inhouden van een van de knoppen tijdens het maaien is niet gebruiksvriendelijk, indien je de knoppen niet goed inhoudt slaat de maaier af. Binnen enkele minuten maaien krijg je spierpijn in je armen van het krampachtig moeten inhouden van de knop. Een grote hendel die je moet inhouden zou veel beter zijn. Verder maait de maaier het gras goed en netjes af, ook de hoogte is in 5 stappen instelbaar wat goed is."

Meest gestelde vragen over de Bosch Arm 34 elektrische grasmaaier

Is de maaihoogte instelbaar?

Jazeker, de maaihoogte van de Bosch Arm 34 is heel gemakkelijk instelbaar in hoogtes van 20 tot 70 millimeter.

Zit er een mulching functie op de Bosch Arm 34?

Nee, er zit geen mulching functie op. Wel heeft de Arm 34 een relatief grote opvangbak van 40 liter, zodat je niet heel vaak hoeft te legen tijdens het grasmaaien.

Is de Bosch Arm 34 inklapbaar en dus makkelijk op te bergen?

Ja, de Bosch Arm 34 heeft een inklapbare duwboom (stang) en ook de opvangbak is in te klappen. Met name dat laatste is heel handig, omdat die vaak veel ruimte in neemt.

Maait de Bosch Arm 34 ook buiten de wielbasis?

Ja, de Bosch Arm 34 maait buiten de wielbasis, waardoor je heel gemakkelijk ook de randen van ja gazon kunt maaien.

Maakt de Arm 34 veel lawaai?

Net als de meeste elektrische grasmaaiers maakt ook de Arm 34 relatief veel lawaai. Het geluidsniveau dat deze elektrische maaier produceert is ongeveer 96 dB. Dat is niet luider dan de de meeste andere grasmaaier, maar ook niet heel stil.

Hoeveel power heeft de Bosch Arm 34, bijv. om door lang of nat gras te maaien?

De Bosch Arm 34 elektrische grasmaaier heeft een vermogen van 1300 Watt. Daarmee is hij een vrij krachtige maaier, geschikt om door langer gras en vochtig gras te maaien.

Hoe duur is de Bosch Arm 34 elektrische grasmaaier?

Bij coolblue.nl is de Bosch Arm 34 te koop voor € 139,- en krijg je er een takkenschaar cadeau bij, op bol.com is de Bosch Arm 34 ook te koop voor € 139,-  en bij gamma.nl ook voor € 139,-.

Wat zijn alternatieven voor de Bosch Arm 34? 

Een goed alternatief en ietsje goedkoper is de Wolf Garten A 340 E elektrische grasmaaier. Die is te koop voor € 129,-. Ook de Makita ELM3320 van € 119,95 is een goed alternatief voor de Bosch Arm 34 elektrische grasmaaier.

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden