Review WolfGarten A 340 E elektrische grasmaaier

Review WolfGarten A 340 E elektrische grasmaaier

4 september 2019

De WolfGarten A 340 E is een van de meest verkochte elektrische grasmaaiers van Nederland. WolfGarten staat bekend om de goede prijs/kwaliteit verhouding en dat geldt zeker ook voor alle grasmaaiers die WolfGarten in het assortiment heeft. Zo ook voor de A 340 E grasmaaier. Het is een echte alleskunner en zeer makkelijk om in elkaar te zetten en in gebruik. De WolfGarten A 340 E maaier is met zijn 1400 Watt geschikt voor de middelgrote gazons (tot ongeveer 250 vierkante meter). Hij heeft een maaibreedte van 34 centimeter maar maait alleen niet buiten de wielbasis. Wat superhandig is aan de A 340 E elektrische grasmaaier is de mulching functie. Daarmee versnippert hij tijdens het maaien het gras en blaast dat terug op het gazon wat voor een natuurlijke bemesting zorgt. In april 2019 is de WolfGarten A 340 E uitgeroepen tot beste koop van de maand door de Consumentenbond.

Productomschrijving Wolf Garten volgens de specialisten van Coolblue

Een maaier zonder al teveel poespas, dat is de Wolf Garten A 340 E. Met deze 1.400 watt elektrische grasmaaier maai je met een breedte van 34 centimeter gazons tot zo'n 250 m². Je stelt deze maaihoogte centraal in op 1 van de 6 mogelijke hoogtes tussen de 25 en 75 millimeter. Het gras vang je op in de 30 liter opvangzak of je gebruikt de mulching functie. Hierbij versnipper je de grassprieten en worden ze in het gazon terug geblazen als natuurlijke bemesting. De ergonomische duwboom is volledig inklapbaar, zodat je de A 340 E na het maaien weer compact opbergt.

Productomschrijving volgens de specialisten van bol.com

De WOLF-Garten A 340 E Elektrische Grasmaaier is geschikt voor de liefhebber. Een flexibele, functionele en efficiënte gazonmaaier met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Ergonomisch, krachtige motor en comfortabele uitrusting. Verkrijgbaar in verschillende maaimodellen. Gazonoppervlakte tot 250 m². 6-voudig in te stellen maaihoogte. Inclusief grasvangbak van 30 liter inhoud. Eenvoudig op te bergen door de inklapbare duwboom. Duwboom met softgrip voor comfortabel vasthouden. De vulindicator geeft aan wanneer de opvangbak vol is. Veiligheid door de Flick-Flack kabelgeleiding waardoor de elektra kabel weg blijft van de maairichting van de machine. De maaimachine is voorzien van een CCM systeem wat ervoor zorgt dat de machine maait, verzamelt en mulcht. 

Meest gestelde vragen over de Wolf Garten A 340 E grasmaaier

Zit er een mulching functie op de A 340 E?

Ja, er zit een mulching functie op. Je kan ervoor kiezen om het gras op te vangen in de opvangbak van 30 liter of voor het mulchen van het gemaaide gras. Zodat dit direct versnipperd wordt teruggeblazen hetgeen zorgt voor een natuurlijke bemesting van je gazon.

Is de maaihoogte instelbaar?

Ja, de maaihoogte is heel eenvoudig instelbaar. De maaihoogtes zijn instelbaar van 25 tot 75 millimeter.

Is de WolfGarten A 340 E inklapbaar en dus makkelijk op te bergen?

Ja, hij heeft een inklapbare duwboom zodat hij makkelijk op te bergen is. Ook is de opvangbak er gemakkelijk af te halen en op te vouwen. De WolfGarten A 340 E is al met al dus heel handig op te bergen. Al is hij met een gewicht van 14 kilo wel iets aan de zware kant.

Maait de A 340 E ook buiten de wielbasis?

Nee, hij maait niet buiten de wielbasis. Eerlijk gezegd is dat wel een minpuntje omdat je daarmee lastig de randen kan maaien (als je gazon bijvoorbeeld langs een bloembak ligt).

Maakt de A 340 E veel lawaai?

Deze elektrische grasmaaier heeft een geluidsniveau van 96 dB. Dat is behoorlijk aan de hoge kant. Aan de andere kant, er zijn niet heel veel stillere grasmaaiers te koop. Of je moet geïnteresseerd zijn in een robotmaaier, die zijn aanzienlijk stiller. 

Hoeveel power heeft de A 340 E, bijvoorbeeld om door nat of lang gras te maaien?

Deze Wolf Garten maaier heeft een elektrische motor van 1400 Watt. Daarmee heeft ie behoorlijk wat power om door lang gras te maaien. Ook nat gras kan hij maaien, maar in het algemeen geldt voor alle grasmaaiers dat het makkelijker is om droog gras te maaien.

Hoe duur is de WolfGarten A 340 E?

Hij is bij bol.com is de A 340 E te koop voor € 139,- en bij Coolblue is deze te koop voor € 135,-.

Wat zijn alternatieven voor de WolfGarten A 340 E elektrische grasmaaier?

Andere elektrische grasmaaiers die qua prijs en prestaties overeenkomen met de WolfGarten A 340 E is de Bosch Arm 34 elektrische grasmaaier. Hier vind je de review van de Bosch Arm 34. Een ander alternatief is de Gardena PowerMax 37.

Enkele positieve reviews van de Wolf Garten A 340 E op een rij

  • Licht in gebruik en goed wendbaar. Maaihoogte makkelijk instelbaar bovenop de grasmaaier. Mogelijkheid voor te mulchen wanneer het gazon te droog is. Goede prijs-kwaliteitverhouding.
  • Deze grasmaaier snijdt goed en met de motor van 1400 watt kan hij best veel aan. Het mooie van deze grasmaaier is dat hij ook op mulchen kan worden gezet. Tijdens warme dagen kan het afgesneden gras op de grasmat blijven liggen ter bescherming van grasmat tegen de zon. Bovendien geeft het nodige voeding voor de grasmat. Deze machine is relatief klein, licht van gewicht en daardoor zeer wendbaar.
  • Maait heel goed. Door de mulching functie krijgt het gazon extra mest en is de groene container minder vol.

Enkele negatieve reviews van de Wolf Garten A 340 E op een rij

  • stang blijft bewegen om voort te duwen
  • Als het gazon bloeiaren heeft en je dit kort wilt maaien, moet je daar zeker 2 tot 3 maal overheen gaan wil het afgemaaid zijn.
  • Dit verwacht je niet van een Wolf, omdat goedkopere concurrenten dit feilloos in een maaibeweging deden.
  • ik vind de grasmaaier erg veel geluid maken en behoorlijk zwaar voorheen had ik ook een Wolf maaier met dichte onderkant die was een stuk lichter om te maaien

 

Bekijk hier alle reviews op bol.com

Reacties

Deze grasmaaier is zeker niet slecht en de mulch functie is een goed alternatief; alleen is bij mij de (electro)
motor na 4/5 jaar gebruik doorgebrand; voor de zekerheid heb ik de afdekplaat over de motor weggehaald om dit te zien bij draaiende motor ; de motor vonkt en maakt ‘n brommend geluid terwijl het toerental terugvalt; ik gebruik ‘m niet meer vanwege ‘t risico op kortsluiting.

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden