Top 10 beste grasmaaiers - robot, draadloos, elektrisch en accu grasmaaier

Top 10 beste grasmaaiers - robot, draadloos, elektrisch en accu grasmaaier

Top 10 beste grasmaaiers - robot, draadloos, elektrisch en accu grasmaaier
20 april 2022

De lente is weer begonnen en de zomer komt er ook langzaam aan. Het gazon komt in actie en begint te groeien. Hoog tijd om aandacht te hebben voor het gras dat in je tuin ligt en vooral het behoud en onderhoud van het gazon. Lees hier meer over in "Verticuteren en beluchten van je gazon - tips en ervaringen". Het luistert nauw om het grasveld te maaien en het belangrijkste is de grasmaaier. Afhankelijk van je wensen - een robotmaaier, accu grasmaaier, elektrische- of benzine grasmaaier - kun je per type uit tig verschillende soorten uitvoeringen en merken kiezen. Mocht je nog twijfelen, lees dan verschillende blogs op grasmaaiersvergelijken.com, zoals "Waarom moet je een robotmaaier aanschaffen?".  
Ons advies is opnieuw: ga voor goede prijs/kwaliteit maaier met positieve reviews en ervaringen. Om je hierbij op weg te helpen hebben we (opnieuw) de top 10 met beste grasmaaiers opgesteld, rekening houdend met ieders wens en portemonnaie. Dus alle soorten typen en verschillende prijzen. Eén ding hebben onderstaande grasmaaiers gemeen, ze zijn allemaal zeer goed en een aanrader!

De bronafbeelding bekijken

Top 10 beste grasmaaiers voor het gazon

Na de succesvolle top 10 grasmaaiers van 2020 en 2021, te weten Top 10 beste grasmaaiers van 2020
en Top 10 beste grasmaaiers van 2021, hierbij opnieuw aandacht voor de beste grasmaaiers van dit moment voor bij jou thuis in de tuin. Uiteraard is er weer gekeken naar velen grasmaaiers om tot een zorgvuldige top tien te komen: prijs/kwaliteit, service, aanbieder, garantie, ervaringen van eerdere gebruikers,onafhankelijke reviews, opties van de grasmaaier, vergelijking tov andere soortgelijke typen, online research en eigen ervaringen. 
Doe er je voordeel mee en vind snel en eenvoudig de beste oplossing voor jouw gazon!

1. Bosch Indego S+ 500 Robotmaaier €699,-

De Bosch Indego S + 500 is geheel modern en biedt u een handige en probleemloze manier om het gazon te maaien en is geschikt voor gazons tot 500m2. Volledig geautomatiseerd kan het worden bediend met een app voor eenvoudige en gemakkelijke bediening. Waarom zelf het gazon maaien als u de Bosch Indego S + 500 al het werk voor je kunt laten doen? Het enige wat je hoeft te doen is de perimeterdraad te installeren, wat een eenvoudige en eenmalige taak is en de slimme persoonlijke robotmaaier zal binnenkort aan het werk gaan om uw gazon te maaien en je een nette en opgeruimde tuin achter te laten.
Met de Connected-functie kun je de Indego op afstand besturen, waarbij de nieuwste gegevens worden gebruikt om het maaien te optimaliseren. LogiCut brengt het gazon in kaart en maait in efficiënte parallelle banen, zodat uw gazon sneller weer vrij is. De BorderCut-functie zorgt ervoor dat de rand van je gazon aan het begin van elke maaibeurt wordt gemaaid. Met de functie MultiArea kunnen maximaal drie extra gazongedeeltes worden gemaaid (bij elkaar in totaal 500 m²). Passeren van nauwe doorgangen van slechts 90 cm breed.

2. Gardena Sileno Minimo 250 Robotmaaier €589,-

Een stille, veelzijdige en intelligente kleine tuinhulp - dat is de GARDENA robotmaaier SILENO minimo 250 m². De SILENO minimo is ideaal voor kleine gazons en combineert hoge prestaties en precisie met comfortabel maaien.
Pak de GARDENA Bluetooth-app om de grootte van het gazon, de gewenste maaidagen en de gewenste starttijd in te voeren. De GARDENA Bluetooth®-app leid je intuïtief stap voor stap door de eerste installatie. De robotmaaier organiseert een schema en is klaar voor gebruik zonder gedoe. Het is eenvoudig om uw SILENO minimo via Bluetooth® te bedienen tot op 10 m afstand. Deze Gardena robotmaaier berekent de optimale maaitijd en gebruikt zijn planningsassistent om te helpen de tuin perfect te houden. 
Deze maaier heeft het laagste geluidsniveau in zijn klasse met slechts 57 dB (A) dankzij een bijzonder stille motor. 
De geavanceerde CorridorCut begeleidt de robotmaaier tijdens het maaien in smalle ruimtes en krappe hoeken van slechts 60 centimeter breed. Geleid door SensorControl beoordeelt de robot zelf hoe vaak het gazon moet worden gemaaid, waarbij hij precies op de juiste frequentie vertrekt, afhankelijk van de grasgroei.
De SILENO minimo is een onverschrokken harde werker op het gebied van Auto Weather en Terrain en maait het gazon onafhankelijk, ongeacht het weer, regen of zonneschijn. De slimme robotmaaier merkt op of de grond bevroren of te ijskoud is en de robot wacht tot hij ontdooid is door zijn programma te pauzeren.
De begrenzingsdraad geeft aan de SILENO minimo het stuk tuin aan dat gemaaid moet worden. Op dezelfde manier leidt de begeleidingsdraad de robotmaaier betrouwbaar en volledig automatisch rond alle maaigebieden en kan zonder problemen door nauwe ruimtes werken en zelfs hellingen of hellingen tot 35 procent beklimmen.
Als de klus is geklaard, gaat de hardwerkende robo-tuinman terug naar huis naar het laadstation voor een welverdiende lading.

Bosch Groen Indego S+ 500 | Connect | Robotmaaier - 06008B0302

3. Makita grasmaaier (ELM4120 - 230 V - 41cm) €156,-

Door een hoger vermogen van de elektromotor en een vernieuwd maaidek hebben deze nieuwe maaiers betere maaieigenschappen. Het maaidek zorgt naast een mooi maairesultaat ook voor een betere vulling van de vangbak. De luchtstroom is geoptimaliseerd om het afgemaaide gras naar de vangbak te transporteren en zo wordt deze efficiënter gevuld. De vangbak geeft door de indicator duidelijk aan of de bak vol is. Maai je zonder vangbak, dan heeft deze maaier een achteruitworp. Het gebruik van kwalitatief betere buizen heeft de stabiliteit van de duwbeugel aanzienlijk verbeterd. Doordat de schakelaar iets dichter bij de beugel is geplaatst, wordt het bedienen hiervan een stuk aangenamer. De ELM4120 heeft een maaibreedte van 41 cm en is geschikt voor een maaioppervlak van 600 m².
- Sterke 1600 Watt elektrische grasmaaier voor middelgrote gazons
- Dubbele veiligheidsschakelaar verhindert plotseling opstarten
- Centraal in 8 hoogtes te verstellen wielen voor optimale afstemming met het gazon
- Inklapbare duwbeugel voor plaatsbesparend opbergen
- Vangzak met “vol” indicatie

4. WOLF-Garten A 340 E Elektrische Grasmaaier €135,-

Deze WOLF-Garten is geschikt voor de liefhebber. Een flexibele, functionele en efficiënte gazonmaaier met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Ergonomisch, krachtige motor en comfortabele uitrusting. Verkrijgbaar in verschillende maaimodellen. Gazonoppervlakte tot 250 m². 6-voudig in te stellen maaihoogte. Inclusief grasvangbak van 30 liter inhoud. Eenvoudig op te bergen door de inklapbare duwboom. Duwboom met softgrip voor comfortabel vasthouden. De vulindicator geeft aan wanneer de opvangbak vol is. Veiligheid door de Flick-Flack kabelgeleiding waardoor de elektra kabel weg blijft van de maairichting van de machine. De maaimachine is voorzien van een CCM systeem wat ervoor zorgt dat de machine maait, verzamelt en mulcht.
De belangrijkste specificatie:
• Gazonoppervlakte: tot 250 m²
• Maaibreedte: 34 cm
• Motorvermogen: 230 V / 1400 Watt
• Gewicht: 14 kg

Gardena Elektrische grasmaaier powermax 32 PROMO - 5031-20

5. GARDENA PowerMax Grasmaaier €295,-

De Gardena PowerMax Li-40/32 is een wendbare, lichtgewicht accu-grasmaaier voor kleinere gazons. Het speciaal geharde mes zorgt voor een optimaal snijresultaat en de ErgoTec handgreep maakt het eenvoudig om de grasmaaier te duwen. Met de QuickFit-functie is de maaihoogte verstelbaar in 10 standen. Extra gazonkammen aan de zijkanten zorgen voor een perfect maairesultaat langs muren en stoepranden. Het cnc-systeem maakt effectief maaien en opvangen mogelijk. De grasmaaier wordt aangedreven door een gemakkelijk te onderhouden Gardena System Battery. De batterij is oplaadbaar op elk moment en heeft geen geheugeneffect. Dankzij het opvouwbare frame is de grasmaaier gemakkelijk te vervoeren en compact op te bergen. De Powermax 32 van Gardena is geschikt voor gazons tot maximaal 280m². Maar let op, de maaier moet harder werken bij lang of nat gras. Dit kan ervoor zorgen dat de accu niet exact de 280m² red.

6. Makita DLM432PT2 - 2x 18V - accu - grasmaaier €419,-

Deze Makita grasmaaier met accu's (2x18V) en lader is ideaal indien je vaak moet maaien. Geen gestoei met de kabel, maar vrijheid van bewegen. Met zijn dubbele 18V accu en 43 cm brede maaidek is hij geschikt voor gazons tot 575 m2.

De bronafbeelding bekijken

7. Kibani Benzine Grasmaaier - 196 cc / 4.7 pk– 53cm €380,-

Een perfect gemaaid gazon? Neem dan de zelfrijdende Kibani® grasmaaier 196 cc / 4.7 pk, een robuuste machine met krachtige benzinemotor, geschikt voor het maaien van elk gazon.
De grasmaaier beschikt over een krachtige 196cc/4.7 pk 4-takt motor en is dus volledig draadloos. Dankzij de zelfrijdende functie is het werken met de grasmaaier bovendien niet fysiek vermoeiend. Samen met een maaibreedte van maar liefst 53 cm is deze motormaaier dus uitermate geschikt voor zelfs de grootste gazons. De grasmaaier is goed wendbaar en heeft 10 inch wielen, waarmee je gemakkelijk over elk terrein rijdt. De maaihoogte is in 8 standen instelbaar - van 25 tot 75 mm – waardoor je altijd de juiste instelling te pakken hebt voor zowel speelgras als siergras.
De grasmaaier is voorzien van een grote opvangbak met een inhoud van maar liefst 62 liter. Ook is het mogelijk om het gras zijwaarts of achterwaarts uit te laten werpen. Door de mulchfunctie kun je tijdens het maaien direct je gazon bemesten. Het gras wordt tot fijne deeltjes verhakseld en vervolgens over het gazon uitgespreid. Dit zorgt ervoor dat de bodem vruchtbaarder wordt. De 4-takt benzinemotor loopt op Euro 95/98 benzine. De grasmaaier is daarnaast voorzien van een oliereservoir met een inhoud van 600 ml. 

8. Zelfrijdende benzine grasmaaier ACG53-COMFORT €695,-

Bij ACG benzine maaiers worden alleen motoren van de hoogste kwaliteit gebruikt. Op dit model zit een sterke B&S 775iS motor met elektrische start, die wereldwijd bekend staat om zijn prestatie! Het unieke aan deze motor is dat u hem niet hoeft aan te trekken, u start hem gemakkelijk met een elektrische start. 1 druk op de knop en maaien maar. Het grote voordeel van het toepassen van Briggs & Stratton motoren is dat er wereldwijd op praktisch iedere hoek van de straat een service punt zit. Met vragen of problemen kunt u daar gemakkelijk terecht. Bovendien ontvangt u van Briggs & Stratton ook nog eens 2 jaar garantie op de motor. ACG biedt u daarbij 2 jaar garantie op de rest van de machine. Met de ACG53-COMFORT+ werkt in in alle opzichten extra comfortabel, grasmaaien wordt nu pas echt leuk!

De bronafbeelding bekijken

9. GARDENA SILENO life 1000m² €1091,-

Gazononderhoud kan zo eenvoudig zijn! Dankzij het SensorCut-systeem veroorzaakt de GARDENA SILENO-levensduur geen gazonstrepen, maar zorgt hij eerder voor een uitgebalanceerd maaipatroon en een perfect onderhouden grasmat. Het is geschikt voor middelgrote gazons van maximaal 1000 vierkante meter. De compacte en manoeuvreerbare robotmaaier kan zonder problemen hellingen tot 35% en nauwe doorgangen maaien.
De SILENO life is bij alle weersomstandigheden klaar voor gebruik en hij werkt zo stil dat het nauwelijks hoorbaar is. Als hij is, keert hij automatisch terug naar het laadstation. Tijdens de installatie begeleidt een programmeerassistent u door het menu en berekent hij zelfstandig het maaiplan. De maaitijden kunnen ook vrij worden ingesteld. Daarom werkt de robotmaaier alleen wanneer u dat wilt. Deze robotmaaier zorgt volledig automatisch voor een perfect gemaaid gazon zonder strepen dankzij het SensorCut-systeem.
De SILENO Life zorgt ervoor dat je een mooi groen en gezond gazon krijgt. De 3 scherpe mesjes maaien steeds een klein stukje van het gras wat vervolgens als een natuurlijke meststof op het gazon blijft liggen. De robotmaaier is daarnaast uitermate veilig. Het grensdraad bakent het maaigebied af, zodat de robotmaaier precies weet waar hij moet maaien. Een zeer gevoelige botssensor zorgt ervoor dat de robotmaaier niet gehinderd wordt door obstakels in de tuin. Wanneer het apparaat wordt opgetild, stoppen de messen direct om verwondingen te voorkomen.

10. BLACK+DECKER BEMW481ES-QS elektrische grasmaaier €175,-

Deze B&D elektrische grasmaaier is licht en gemakkelijk in gebruik. Het ergonomische Easysteer handvat is ontworpen voor meer comfort en optimale wendbaarheid. Met de Easystart-functie kan je moeiteloos de maaier in- en uitschakelen door middel van de activeringsknop. Deze grasmaaier is voorzien van een hoogwaardig maaiblad en zorgt voor een betere grasopvang en sterk verbeterde maairesultaten. Uitermate goed geschikt voor het maaien van gras in grote tuinen tot 800m². Door de 1800W motor en zijn hoog koppel is ook maaien van lang en nat gras geen probleem.

De bronafbeelding bekijken

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden