Top 10 beste grasmaaiers van 2020

Top 10 beste grasmaaiers van 2020

9 oktober 2019

Een grasmaaier is een kostbaar product en het is van belang dat je een goede aanschaft die voldoet aan de behoefte om zo een perfect gazon te krijgen en te behouden. Gezien het enorme aanbod, de verschillen in kwaliteit en prijs en verschillende ervaringen met een bepaalde grasmaaier, is er grondig onderzoek door ons gedaan. Uiteindelijk heeft dit geleid tot de ons inziens beste grasmaaiers van 2020. Er is o.a. gekeken naar de kwaliteit, prijs, ervaringen van gebruikers, technische gegevens en het nakomen van deze opgegeven prestaties. 

Kan Benegas Light worden aangesloten op een grasmaaier? | Benegas

In de top 10 staan verschillende soorten grasmaaiers, zodat er voor ieder wat tussen zit. Of je nou op zoek bent naar een Robotmaaier of juist een traditionele elektrische grasmaaier. Tevens zijn ze voorzien van reviews en een korte beschrijving.

Top 10 beste grasmaaiers

1. Wolf Garten A 460 A SP HW

Met de Wolf Garten A 460 A SP HW als grasmaaier ben je van alle gemakken voorzien. Deze 2800 watt maaier heeft een 140 cc Briggs & Stratton motor en benzinereservoir van 0,8 liter. De stalen behuizing verbergt het maaimes, waarmee je in stroken van 46 centimeter breedte maait. Dat doe je zonder veel moeite, want de grasmaaier is zelftrekkend en rijdt dus vanzelf langzaam vooruit. Je vangt het gemaaide gras op in de 60 liter opvangbak of versnippert het gras tot natuurlijke bemesting. Je maait ook buiten de wielen en pakt dus de graskanten mee.

2. McCulloch ROB600

Voor je gazon tot 600 m² is de McCulloch ROB600 een geschikte robotmaaier. In stroken van 17 centimeter breedte maait hij jouw gazon op een hoogte tussen de 20 en 50 millimeter. De maaier is voorzien van botssensoren en afstandssensoren, waardoor hij zich probleemloos door je tuin manoeuvreert. De accu gaat meer dan een uur mee, maar raakt hij tijdens het maaien toch leeg, dan keert de robotmaaier vanzelf terug naar het basisstation om op te laden. Na 50 minuten opladen hervat hij zijn maaiprogramma.

McCulloch ROB1000 Main Image

3. Makita DLM431Z

Deze Makita is een accu grasmaaier die werkt op een dubbel accusysteem. Je geniet hierbij van het gemak van 18 volt accu's en hebt de kracht van een 36 volt accu. Je maait met deze accumaaier door de maaibreedte van 43 centimeter gazons tot 500 m². Per accu krijg je een melding als hij leeg dreigt te raken. Je stelt de maaihoogte centraal in op een van de 9 mogelijke hoogtes tussen de 20 en 75 millimeter.

Makita DLM431PT2 Main Image

4. Gardena Smart City Sileno 

Met de Gardena Smart City Sileno 500 ben je van diverse gemakken bij het gazononderhoud voorzien. Allereerst hoef je zelf niet meer te maaien, maar maait de robotmaaier jouw gazon tot 500 m². Dat doet hij op de gewenste hoogte en in het gewenste maaiprogramma. Stel de maaihoogte in tussen de 20 en 60 millimeter en de robotmaaier maait langs en om objecten heen je gazon.

5. Wolf Garten A340E

Een maaier zonder al teveel poespas, dat is de Wolf Garten A 340 E. Met deze 1.400 watt elektrische grasmaaier maai je met een breedte van 34 centimeter gazons tot zo'n 250 m². Je stelt deze maaihoogte centraal in op 1 van de 6 mogelijke hoogtes tussen de 25 en 75 millimeter. Het gras vang je op in de 30 liter opvangzak of je gebruikt de mulching functie.

6. Powerplus POWXG6281

Voor een elektrische grasmaaier voor gazons tot 500 m² ben je goed af met de Powerplus POWXG6281. Deze 2000 watt grasmaaier heeft een maaibreedte van 40 centimeter. Je maait je gras op 5 mogelijke hoogtes tussen de 25 en 80 millimeter. Dat doe je zo comfortabel mogelijk dankzij het geringe gewicht en de in hoogte in te stellen softgrip duwboom.

7. Bosch UniversalRotak 490

Met deze Bosch UniversalRotak 490 maai je met weinig moeite en gecontroleerd je gazon. Het Ergoflex stuur zorgt er namelijk voor dat je de 1400 watt elektrische grasmaaier eenvoudig bestuurt en je je armen en rug minimaal belast. Je maait met een gehard stalen mes je gras in stroken van 36 centimeter breedte. De maaihoogte stel je eenvoudig in tussen de 20 en 70 millimeter in 6 stappen. Het gemaaide gras vang je op in de inklapbare 40 liter opvangbak.

8. Robomow Robotmaaier RX20U

De Robomow RX20U is een robotgrasmaaier met een maaibreedte van 18cm. Hij is geschikt voor het maaien van gazons tot een oppervlakte van maximaal 300m2 onder ideale omstandigheden (aanbevolen 200m2), en hellingen tot 8,5 graden. Hij is voorzien van een optil en kantelsensor. Daarnaast heeft hij een sterker maaisysteem dan andere robotmaaiers die voor gelijke gazonoppervlakten ontworpen zijn. Deze robotmaaier maait sneller dan andere robotmaaiers die voor gelijke gazonoppervlakten ontworpen zijn. Hoewel Robomow erg krachtig is, is hij ook erg stil en kan je dus ook tijdens het maaien van jouw gazon genieten. Dankzij de messen die buiten de wielen maaien kunnen ook gazon randen gemaaid worden voor een extra speciale Robomow-afwerking. De Robomow beschikt over meerdere installatie mogelijkheden en is volledig bedienbaar via jouw smartphone of tablet.

9. Einhell GC-PM 47

Maai je gazon aan kant met de Einhell GC-PM 47 S-HW. Dit is een 1200 watt benzine grasmaaier met een 99 cc 4-takt benzinemotor. Stel de maaihoogte centraal in op 5 mogelijke hoogtes tussen de 25 en 60 millimeter en start met maaien. Dat gaat eenvoudig dankzij de quick start, waarna je moeiteloos over je gazon rijdt doordat hij zelftrekkend is en dus al langzaam vooruit rijdt. Het gemaaide gras vang je op in de 50 liter opvangzak, zodat je niet hoeft te harken.

10. Powerplus POWXQG7555

Ben je op zoek naar een krachtige benzine grasmaaier voor jouw grote tuin? Dan is de Powerplus POWXQG7555 wellicht wat je zoekt. Deze krachtpatser is uitgerust met een 2,67 kW 163 cc Briggs & Stratton viertakt motor. Je kiest een maaihoogte tussen de 25 en 75 millimeter en stelt deze centraal in. Het gemaaide gras wordt uitgeworpen, opgevangen in de 70 liter opvangzak of versnipperd tot natuurlijke bemesting.

Powerplus POWXQG7555 Main Image

Waar koop je de beste grasmaaiers?

Er zijn, zoals eerder vermeld, veel aanbieders van grasmaaiers. Wil je weten waar je het beste de grasmaaier kunt aanschaffen, dan wordt aangeraden om het artikel "waar koop je de beste grasmaaiers" te lezen.

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden