Top 10 beste grasmaaiers van 2021

Top 10 beste grasmaaiers van 2021

Top 10 beste grasmaaiers van 2021
20 november 2020

In 2020 is het artikel samengesteld met de tien beste grasmaaiers van 2020 en gezien het aantal lezers in combinatie met de positieve reacties, hebben wij besloten om ook voor 2021 een overzicht te maken met de ons inziens beste grasmaaiers.

Het einde van het jaar is in zicht en voor we het weten begint het voorjaar van 2021. voor het onderhouden van Het voorjaar van 2020 is dichterbij dan we denken. Hoewel we er nu nog niet over nadenken, is dit het begin van het onderhouden van je gazon. Een goed grasveld behoeft namelijk veel aandacht en voorbereiding en start aan het begin van het kalenderjaar. Ongeveer in maart kan er gestart worden met de bewerkingen en dient er ook al gemaaid te worden, zodat je in de zomermaanden profijt hebt. En dan zal de maaifrequentie toenemen naar een aantal keren per maand. 

Gras Maaien | Wanneer & Hoe Vaak Grasmaaien | Hovenier.nl

Van groot belang is het om voor je gazon de juiste grasmaaier te gebruiken. Dit hangt af van onder meer de grootte, gemak en uiteraard het budget. Voor grotere gazons gebruik je bijvoorbeeld een motormaaier en voor de meeste gazon een elektrische maaier. Afhankelijk van het gewenste gemak kun je tegenwwoordig ook voor een robotmaaier gaan. 

Om je op weg te helpen bij het snel en eenvoudig vinden van de juiste en best passende grasmaaier, vind je hieronder de top 10 met de beste grasmaaiers van 2021. Deze top 10 is gebaseerd op het huidige aanbod.

De 10 beste grasmaaiers

Hieronder vind je alvast de beste grasmaaiers die je voor 2021 kunt aanschaffen. Op basis van onafhankelijke reviews, onderzoek, ervaringen, prijzen, merk, betrouwbaarheid, kwaliteit, service en leverancier is onderstaande top 10 zorgvuldig samengesteld.
Doe er je voordeel mee en zorg voor een gezond gazon in 2021!

1. GARDENA PowerMax 1200/32 Elektrische grasmaaier

De Gardena PowerMax is een wendbare, lichtgewicht elektrische grasmaaier die ideaal is voor het maaien van kleinere gazons. Het speciaal geharde mes staat voor een optimaal snijresultaat. Het ErgoTec hadvat ligt comfortabel in de hand en maakt het eenvoudig om de grasmaaier te duwen. Het instellen van de maaihoogte kan eenvoudig centraal versteld worden in 10 standen dankzij de QuickFit-functie. Extra graskammen aan de zijkanten zorgen ervoor dat ook het gras langs muren en stoepranden perfect wordt gemaaid. Het CNC-systeem staat bovendien voor efficient snijden en opvangen. Dankzij het opvouwbare frame is de grasmaaier gemakkelijk te vervoeren en compact op te bergen.

GARDENA PowerMax™ 1200/32 Elektrische grasmaaier
€ 117,99 Koop bij bol.com

2. Makita DLM460PT2: €519,-

Draadloos je gazon tot 650 m² maaien? Dat doe je met de Makita DLM460PT2. De 2 meegeleverde 18 volt Makita LXT accu's zorgen er namelijk voor dat je zonder verlengsnoeren je gazon weer netjes maait. Met de maaibreedte van 46 centimeter maai je in 1 keer een groot deel van je gazon waardoor de grasmaaier geschikt is voor grote gazons. De grasmaaier heeft 5 maaihoogte-instellingen die je centraal instelt. Zo bepaal je zelf hoe kort je het gras maait. De mulching functie zorgt ervoor dat het gemaaide gras versnipperd terug in het gazon wordt geblazen. Hierna dient het gemaaide gras als voedingsstof voor je gazon. De duwboom is inklapbaar waardoor de maaier weinig ruimte inneemt.
Makita DLM460PT2 Main Image

3. GARDENA smart SILENO city Set Robotmaaier

De voetjes omhoog en geniet van de tuin! De GARDENA smart SILENO city Set Robotmaaier verzorgt niet alleen het gazon voor je, maar geeft overal ter wereld toegang tot je tuin. De Smart Gateway vormt het hart en verzorgt de draadloze communicatie tussen alle smart apparaten in de tuin via een eenvoudige applicatie. Heb je bijvoorbeeld een GARDENA smart Besproeiingscomputer, dan verbind je die samen met de waterkraan aan de robotmaaier. Zo wordt de tuin niet alleen gemaaid, maar krijgen de planten ook water wanneer je niet thuis bent. De Gateway plaats je in huis en maakt gebruik van de bestaande router om verbinding te maken met het internet. Deze robotmaaier maait gazons tot ongeveer 500 vierkante meter geheel automatisch, betrouwbaar en gelijkmatig. Dankzij het SensorCut system levert de robotmaaier streeploze maairesultaten. Hij maait op hellingen tot 25% en ook smalle doorgangen vormen geen enkel probleem. Het zwenkbare achterwiel maakt de robotmaaier heel flexibel en wendbaar; ideaal dus voor kleine en smalle tuinen. Een programmaassistent helpt je via een intuïtief menu en berekent, nadat je de gewenste informatie hebt ingevoerd, zelfstandig een maaiplan waarmee de robotmaaier werkt. Dit plan kan indien nodig worden aangepast. Het laadstation kan nagenoeg overal geplaatst worden. Zodra het werk is gedaan, keert de maaier automatisch terug naar het laadstation. Met behulp van een PIN code en een alarm bescherm je het apparaat tegen diefstal.

4. Wolf Garten A460: €749,-

De Wolf Garten A 460 A SP HW IS heeft een vermogen van 2800 Watt waarmee je een oppervlakte van 800m2 weer helemaal strak maait. Met slechts één druk op de knop start je deze zelftrekkende grasmaaier. Je hoeft hem enkel nog bij te sturen. De A 460 A SP HW IS heeft een 150 cc Briggs & Stratton motor en een benzinereservoir van 1 liter. De stalen behuizing verbergt het maaimes, waarmee je in stroken van 46 centimeter breedte maait. De zijuitworp maakt het model ook geschikt voor grasvelden die wat ongelijk zijn of die niet wekelijks gemaaid worden. Je vangt het gemaaide gras op in de 60 liter opvangbak of versnippert het gras tot natuurlijke bemesting. Ga je voor de A 460 A SP HW IS dan schaf je een robuuste en veelzijdige benzine grasmaaier aan.
Wolf Garten A 460 A SP HW IS Main Image

5. Makita grasmaaier - ELM3320 - 230 V - 33 cm

  • Lichte en geluidsarme grasmaaier met onderhoudsvriendelijk maaidek
  • Onderhoudsvriendelijk maaidek in polypropyleen
  • Dubbele veiligheidsschakelaar verhindert plotseling opstarten
  • Eenvoudig te bedienen centrale 3-voudige hoogteverstelling
  • Inklapbare duwbeugel voor plaatsbesparend opbergen
  • Vangzak met “vol” indicatie
  • Ideaal voor kleine tuin en bij beperkte opbergmogelijkheden

6. Ryobi RLM18X33B40: €246,-

Met de Ryobi RLM18X33B40 maai je gazons tot maximaal 325 m². Dankzij de mulching functie versnippert de grasmaaier het gras zeer fijn. Dit wordt als meststof terug in het gazon geblazen. Deze mulchlaag geeft je gazon voedingsstoffen en zorgt voor minder onkruid. Bij het maaien van de gazonranden is de Ryobi RLM18X33B40 beschermd tegen beschadigingen. Met 5 instellingen stel je de maaihoogte eenvoudig tussen de 25 en 65 millimeter in. Daarnaast heeft de grasmaaier een ergonomische en comfortabele handgreep. Met de 35 liter opvangzak ruim je het gemaaide gras gelijk op, zodat je daarna niet hoeft te harken.
Ryobi RLM18X33B40 Main Image

7. Benzine grasmaaier ACG46-BASIC | Zelfrijdend

Dé benzinemaaier van ACG waarmee u met gemak gazons tot 1000 m2 omtovert tot een strak geheel! Deze maaimachine maait over een breedte van 46 cm. Bij ACG benzine maaiers worden alleen motoren van de hoogste kwaliteit gebruikt. Op dit model zit een sterke B&S 500E Series benzine motor die wereldwijd bekend staat om zijn prestatie!
Benzine grasmaaier ACG46-BASIC | Zelfrijdend |...
€ 374,99 Koop bij bol.com

8. McCulloch ROB S600: €899,-

De McCulloch ROB S600 is een robotmaaier met mobiele app, die in tuinen met een oppervlakte van maximaal 600 m² het gazon netjes houdt. Via Bluetooth koppel je de maaier aan je telefoon, waarna je hem eenvoudig bedient en maaischema's instelt. Dankzij een intelligent maaisysteem past de ROB S600 zijn maaischema aan op de groeisnelheid van het gras. Dit voorkomt slijtage aan je gazon. Wanneer je de app niet gebruikt, stel je alles in met het bedieningspaneel op de maaier. Zo bepaal je helemaal zelf op welke manier je het apparaat gebruikt. De begrenzingsdraad, connectoren en alle andere benodigden worden direct meegeleverd.

McCulloch ROB S600 Main Image

9. WOLF-Garten A 340 E Elektrische Grasmaaier - 1400 W

Deze elektrische WOLF-Garten grasmaaier is geschikt voor de liefhebber. Een flexibele, functionele en efficiënte gazonmaaier met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Ergonomisch, krachtige motor en comfortabele uitrusting. Verkrijgbaar in verschillende maaimodellen. Gazonoppervlakte tot 250 m². 6-voudig in te stellen maaihoogte. Inclusief grasvangbak van 30 liter inhoud. Eenvoudig op te bergen door de inklapbare duwboom. Duwboom met softgrip voor comfortabel vasthouden. De vulindicator geeft aan wanneer de opvangbak vol is. Veiligheid door de Flick-Flack kabelgeleiding waardoor de elektra kabel weg blijft van de maairichting van de machine. De maaimachine is voorzien van een CCM systeem wat ervoor zorgt dat de machine maait, verzamelt en mulcht.
WOLF-Garten A 340 E Elektrische Grasmaaier - 1...
€ 136,37 Koop bij bol.com

10. Bosch UniversalRotak 36-550: €449,-

Deze Bosch accugrasmaaier heeft in tegenstelling tot veel andere grasmaaiers een techniek, waardoor het harde geluid doffer klinkt. Hierdoor is het geluid aangenamer. Prettig voor jou en je omgeving, want het geluid van een grasmaaier is vaak toch niet zo prettig. We raden wel nog altijd gehoorbescherming aan als je gaat maaien. Dankzij de werking op accu zit je niet vast aan verlengsnoeren en bereik je ook met gemak het achterste deel van je grasmat. Daarnaast heeft de grasmaaier een maaibreedte van 38 centimeter, waardoor je sneller klaar bent met het maaien van je gazon. Je vangt het gemaaide gras op in de 40 liter opvangbak om het zo gemakkelijk in de GFT bak te gooien.
Bosch UniversalRotak 36-550 Main Image

Tips om je gazon te maaien die je nog niet eerder hebt gehoord

Het luistert nogal nou hoe je het gazon onderhoudt. Het heeft met verschillende zaken te maken en is afhankelijk van hoe en wanneer je het gras maait. Maar dat is niet het enige, want er komt stiekem best veel bij kijken om het perfecte gazon te krijgen maar vooralte houden. Hoe je dit het beste kunt doen lees je in de blog "10 tips om eenvoudiger gras te maaien".
Tot slot raden wij het artikel "Verticuteren en beluchten van je gazon - tips en ervaringen" aan zodat je helemaal compleet bent qua informatie en een expert bent geworden die straks het mooiste gazon van de buurt heeft! 

Reacties

artikel is echt zwaar verouderd, de apparaten zijn niet meer te koop, tijd voor een update?

Een mooie top 10 van dit jaar!
Voor wie twijfelt tussen een grasmaaier op benzine of een grasmaaier op accu's is dit misschien een mooie aanvulling:
https://www.eigenwijsblij.nl/huis-tuin/accu-grasmaaier-of-benzine-grasmaaier-wat-zijn-de-voor-en-nadelen
Hierin heb ik beide vergeleken en voor- en nadelen beschreven van beide.

Mooie info. Weten jullie Iers over het merk EGO.
Ben opzoek naar een draadloos op accu dus. Maar heb ook interesse in andere merken op accu. Graag eentje welk ook kan mulchen en ook zeer interessant zou zijn indien er een opzetmes kan gemonteerd worden om te verticuteren. Dank bij voorbaat.

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden