Elektrische grasmaaiers

Alle relevante informatie over elektrische grasmaaiers vind je hier. Vergelijk alle modellen, maak de juiste keuze en koop direct de juiste elektrische grasmaaier voor jouw gazon.

Ben je op zoek naar een elektrische grasmaaier, dan is het verstandig om je goed te verdiepen in de (on)mogelijkheden. Als je een elektrische grasmaaier gaat kopen, houd dan bijvoorbeeld rekening met de grootte van je gazon. Ook qua power en voltage kan je het zo gek maken als je zelf wilt. Maar wat is nu de juiste keuze voor een elektrische grasmaaier voor jouw situatie? 

Review Bosch Arm 34 elektrische grasmaaier

Net als de Wolf Garten A 340 E is de Bosch Arm 34 een echte alleskunner en een zeer geschikte maaier voor gazons tot een grootte van ongeveer 250 vierkante meter. Als je gazon vrij klein is zou je ook met een lichtere variant dan deze Bosch Arm 34 uit de voeten kunnen, bijvoorbeeld met de Gardena Powermax 32. Is je gazon iets groter dan gemiddeld, dan is de Bosch Arm 34 echt een hele geschikte ele ... [...]

Review Gardena Powermax 32 Promo elektrische grasmaaier

De Powermax 32 Promo elektrische grasmaaier van Gardena is een echte alleskunner en levert prima prestaties voor kleinere gazons (zo ronde de 50 vierkante meter). Als je echt een groot gazon hebt te maaien wil je wellicht voor een iet zwaarder model met meer power (wattage) elektrische grasmaaier gaan. Maar voor de kleine en middelgrote gazons is deze Powermax 32 Promo maaier een echte alleskunner ... [...]

Review WolfGarten A 340 E elektrische grasmaaier

De WolfGarten A 340 E is een van de meest verkochte elektrische grasmaaiers van Nederland. WolfGarten staat bekend om de goede prijs/kwaliteit verhouding en dat geldt zeker ook voor alle grasmaaiers die WolfGarten in het assortiment heeft. Zo ook voor de A 340 E grasmaaier. Het is een echte alleskunner en zeer makkelijk om in elkaar te zetten en in gebruik. De WolfGarten A 340 E maaier is met zijn ... [...]

Wat zijn de 10 beste elektrische grasmaaiers?

Keus in elektrische grasmaaiers is er volop, maar wat is nu de beste elektrische grasmaaier voor een klein gazon? En met klein bedoelen we natuurlijk niet een postzegel, maar een grasveld dat je liever niet met de hand maait. Dus zeg zo ongeveer vanaf de 40 vierkante meter tot aan een oppervlakte van 150 tot 200 m2 ongeveer. Ongeveer de helft van een tennisbaan. Wat zijn nu de 10 beste elektrische ... [...]

Op zoek naar een elektrische grasmaaier?

Een elektrische grasmaaier is een ideaal alternatief voor de ouderwetse handmaaier. Heb je een klein grasveldje dan is een handmaaier natuurlijk een prima oplossing om je gras te maaien. Maar is je grasveld iets groter en wil je je er wat makkelijker van af maken? Dan is een elektrische grasmaaier ideaal. Tegenwoordig zijn elektrische maaiers eigenlijk de standaard voor als je een nieuwe grasmaaier gaat kopen. Maar waar moet je allemaal op letten bij het kopen van een elektrische grasmaaier? En is een accugrasmaaier wellicht ook een alternatief? Wat zijn de voor- en nadelen van een elektrische grasmaaier? We leggen het hieronder overzichtelijk uit.

Kies de juiste elektrische grasmaaier op basis van je gazongrootte.

In Nederland is de gemiddelde gazongrootte ongeveer 63 vierkante meter. Dat betekent dat je jaarlijks (uitgaande van 1 keer in de 3 weken maaien) al gauw meer dan 1000 m2 gras moet maaien. Een elektrische grasmaaier is dan de uitkomst. Die bespaart je tijd, zorgt ervoor dat je gras mooi gelijkmatig wordt geknipt en maakt het je gewoon makkelijk. 

Heb je een grasveld tot 50m2?

Als je grasveld niet groter is dan 50 vierkante meter, dan is er een breed aanbod aan zogenaamde instapmodellen elektrische maaiers beschikbaar. De meeste grasmaaiers voor een gazon niet groter dan 50m2 zijn in 3 maaihoogtes te verstellen, hebben een inklapbare duwboom en een opvangbak voor het gras tot ongeveer 40 liter. Houd er rekening mee dat het geluidsniveau van deze instapmodellen iets luider is dan de elektrische maaiers die een groter gazon aankunnen. Het geluidsniveau grasmaaiers voor een relatief klein gazon ligt ongeveer rond de 95 dB of hoger. Elektrische grasmaaiers voor de kleine tuin zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer € 50,- tot € 140,-.

Top 3 elektrische grasmaaiers gazongrootte tot
50 m2

 
 
 
Type Powermax 32 Rotak 32 A 320 E
Artikelnummer 776319 276533 448949
Fabrikantcode 05031-20.000.00 0600885B00 18BCF1S-650
Merk Gardena Bosch Wolf Garten
Garantie 2 jaar 2 jaar  3 jaar
Materiaal maaidek kunststof kunststof kunststof
Gewicht 7,5 kg 7 kg 10 kg
Breedte
29 cm 35,5 cm 37 cm
Hoogte 37 cm 40 cm 43 cm
Diepte 68 cm 60 cm 76 cm
Aandrijving Elektrisch Elektrisch Elektrisch
Aansluitspanning 240V 230V 230V
Vermogen 1100 W 1200 W 1200 W
Max. geluidsniveau 96 dB 93 dB 96 dB
Maaibreedte 32 cm 32 cm 32 cm
Maaihoogte 20-60 mm 20-60 mm 20-60 mm
Opvangbak ja ja ja
Volume opvangbak 30 liter 31 liter 26 liter
Mulching functie nee nee nee
Centrale maaihoogteinstelling 
ja nee ja
Aantal maaihoogteinstellingen 3 3 3
Maaitechniek Cirkelmaaier Cirkelmaaier Cirkelmaaier
Maait buiten wielen ja ja nee
Zelfrijdend nee nee nee
Inklapbare duwboom ja ja ja
Ruw terreinmaaier nee nee nee
Gazonoppervlakte 50 m2 50 m2 50 m2

 

Is je grasveld niet groter dan 250m2?

Heb je een gazon dat tot ongeveer 250m2 beslaat of wellicht toch iets kleiner maar wil je gewoon een machine die net iets meer power heeft en minder lawaaierig is? Dan is er een breed gamma aan elektrische maaiers van diverse merken voor gazons tot 250m2 beschikbaar. 

De gemiddelde grootte van de opvangbak van elektrische maaiers die geschikt zijn voor grasvelden tot 250 m2 is ongeveer 40 liter. Als je niet eerder een grasmaaier met opvangbak hebt gehad, zegt dat volumeniveau je waarschijnlijk nog niet zoveel. De ervaring leert dat een opvangbak minder dan 40 liter niet echt handig is. Die zit vrij snel vol zeker als het gras iets langer is. Het merendeel van de elektrische grasmaaiers heeft gelukkig een opvangbak van 40 liter of meer. 

Een oplossing om niet elke keer de opvangbak te legen, is het kopen van een elektrische grasmaaier met een zogenaamde mulching functie. Die functie zorgt ervoor dat het gesneden gras wordt versnipperd en wordt teruggeblazen op het gazon. Dat zorgt voor een natuurlijke bemesting en tegelijkertijd scheelt dat tussentijds leeggooien van de opvangbak.

Qua geluidsniveau voor deze gazongrootte, moet je rekening houden met 95dB of harder. Electrische grasmaaiers voor deze gazongrootte zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer € 99,- tot ongeveer € 200,-.

Is je grasveld tussen de 250m2 en de 500m2 groot?

Heb je een vrij groot grasveld te maaien, tot een oppervlakte van rond de 500m2? Dan zijn er eigenlijk twee belangrijke punten waar je even stil bij moet staan voordat je een elektrische grasmaaier voor deze tuingrootte aanschaft. Het eerste aspect is de maaibreedte van de grasmaaier. De gangbare maaibreedte ligt tussen de 38 cm en 42 cm voor grasmaaiers die een gazon met aanzienlijke oppervlakte moeten maaien. Onder de 38 centimeter is af te raden omdat je dan gewoonweg veel langer bezig bent.

Het tweede aspect is of je een grasmaaier met mulching-functie overweegt. Zoals hierboven aangegeven scheelt dat in ieder geval een aantal keer legen van de opvangbak. En tevens zorgt deze functie voor een natuurlijke bemesting van je gazon. Het versnipperd als het ware het gesneden gras en blaast dat uit over je gazon.

Is je gazon of grasveld groter dan 500 m2?

Heb je een grasveld dat groter is dan 500m2, dan kan je je afvragen of een elektrische grasmaaier ideaal is. Alleen al de lengte van het verlengsnoer is een uitdaging zo ongeveer. Wellicht is een accugrasmaaier, benzinemaaier of zelfs robotmaaier wel een betere optie.

Kies je toch voor een elektrische grasmaaier, dan zijn er een aantal modellen en merken verkrijgbaar. Al is de keuze wel wat kleiner. De meeste modellen hebben een opvangbak van 50 of zelfs 60 liter, maar ook bij deze gazongrootte geldt dat een mulching-functie een handige optie is. De maaibreedte van deze maaiers ligt ongeveer tussen de 46 en 48 centimeter. Overweeg ook een maaier die zelfrijdend is, dat verhoogt het gebruiksgemak. 

Wat zijn de voordelen van een elektrische grasmaaier?

  • scheelt veel tijd vergeleken met een handmaaier
  • aanschafprijs vanaf ongeveer € 50,- (voor de kleinere gazons)
  • geschikt voor zowel kleinere als grotere gazons

Wat zijn de nadelen van een elektrische grasmaaier?

  • kans dat verlengsnoer in de baan van de maaier komt te liggen
  • bij grotere gazons zijn meerdere verlangsnoeren of een zware haspel nodig
  • opvangbak is vrij snel vol 

Welke merken elektrische grasmaaiers zijn er?

Er is een groot aantal merken dat elektrische grasmaaiers in het assortiment heeft. Ben je op zoek naar een specifiek merk? Klik hieronder dan op jouw merk en vergelijk alle beschikbare modellen van dat merk.