Waarom moet je een robotmaaier aanschaffen?

Waarom moet je een robotmaaier aanschaffen?

26 oktober 2019

Het is inmiddels uit de tijd om je grasveld met een ouderwetse handgrasmaaier te onderhouden. Jaren geleden heeft de elektrisch grasmaaier z'n intrede gedaan en iedereen met een grasveld heeft minimaal een van stroom voorziene grasmaaier in de schuur staan. Omdat bleek dat het lastig was om grotere stukken gazon met een draad te maaien, is ook even geleden de benzine maaier ontworpen.
Sinds begin deze eeuw volgen de ontwikkelingen en innovaties zich in hoog tempo op op het gebied van robots. Ze zijn inmiddels dusdanig goed doorontwikkeld, krachtig en betrouwbaar, dat ze veel werk uit handen van de mens kunnen nemen. Zo ook voor het gras heb je zeer goede robotmaaiers die niet alleen een inspanning besparen, maar ook beter werk leveren.

MTD - ROBOTMAAIER RX12U
 
€ 479,00
1 - 2 weken

 

 

 

 

De voordelen van een robotmaaier

Zoals hierboven beschreven is de robotmaaier inmiddels dusdanig goed dat je zelf niet meer hoeft te hannessen met snoeren, benzine en dergelijke. Ook hoef je niet thuis te zijn, omdat de robotmaaier uit zichzelf aan de slag gaat, zich zelf gaat opladen (indien nodig) en precies weet waar hij wel en niet is geweest, zodat het gras altijd en overal van dezelfde lengte is voorzien. Hier kan geen andere maaier of mens aan tippen, zo precies kan de robotmaaier op het juiste moment de juiste lengte maaien.
Daarnaast is de robotmaaier t.o.v. andere grasmaaiers een stuk duurzamer, aangezien er geen benzine wordt verbruikt en er veel minder stroom wordt gebruikt.
Je gras wordt met dusdanige regelmaat gemaaid dat het minimaal is en het gemaaide gras blijft liggen op het gazon. Dit is goed voor het onderhoud en de verzorging van het gazon. Los van het feit dat je geen opvangbak hebt die je moet legen.

De voordelen op een rij

  • Geen inspanning vanuit de mens
  • Je hoeft niet thuis te zijn
  • Sommige robotmaaiers zijn op afstand bestuurbaar middels een app
  • Er is geen opvangbak om te legen
  • Laadt zichzelf op
  • Weet precies wanneer er waar gemaaid moet worden
  • Geen benzine nodig of het probleem dat je niet verder kunt
  • Draden die te kort zijn of in de weg zitten
  • Klein en compact en zodoende ruimte over in de schuur

Image result for robotmaaier

Tot slot

Ben je inmiddels overtuigd om een Robotmaaier te gaan kopen, dan is er een aantal online winkels die de beste robotmaaiers leveren voorzien van reviews en ervaringen. Kijk op Robotmaaier.nl, fonq.nl of Bol.com. Hier vind je eenvoudig de meest passende maaier die voldoet aan de verwachtingen.

Als je toch nog wat meer info wil voordat je over gaat tot de aanschaf, dan wordt het artikel "Robotmaaiers kopen voor beginners - waar moet je op letten?" aangeraden om te lezen.

Sowieso is het interessant om je meer te verdiepen in het onderhouden van je gazon en hoe je het mooi groen houdt en wat je hier allemaal voor moet doen. Hoewel dat straks verleden tijd is met de aanschaf van een robotgrasmaaier is het artikel "Het beste, groenste en mooiste grasveld bereik je zo!" interessant voor de liefhebber.

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden