Benzine grasmaaiers

 

Heeft je tuin een behoorlijk formaat en wil je niet het gehannes met een snoer, dan is een benzinemaaier waarschijnlijk de beste keuze voor jou. Benzinegrasmaaiers zijn er in veel soorten, merken en modellen. Maar waar moet je rekening mee houden? Waar moet je op letten als je een benzinegrasmaaier gaat kopen? En wat zijn de voordelen en nadelen eigenlijk van een benzinegrasmaaier?

Vanaf welke gazongrootte is een benzinegrasmaaier een juiste keuze?

Omdat een benzinemotor meer vermogen geeft dan een elektrische motor kan een benzinegrasmaaier makkelijker grotere oppervlaktes maaien. Vanaf een tuinoppervlakte van 500m2 wordt het interessant om een benzinegrasmaaier te kopen. 

Wat is het beste merk motor voor een benzinegrasmaaier?

Het is belangrijk om te begrijpen dat elk grasmachine-merk een verschillend merk benzinemotor heeft. Je hebt dus het merk motor en het merk grasmaaier. Vergelijkbaar met de Formule 1. Red Bull Racing is het formule1 merk, maar de motorleverancier is Renault of Honda. Zo is dat ook bij benzinegrasmaaiers. Maar wat is nu het beste motormerk voor een benzinegrasmaaier? In het algemeen zijn er 3 motormerken die het meest gebruikt worden:

  1. Briggs & Stratton
  2. Einhell OHV
  3. Honda

Daarnaast zijn er ook merken die een eigen motor hebben ontwikkeld en dus geen motor van een vreemd merk gebruiken. Denk daarbij aan de merken:

Gratis stockfoto met gereedschap, gezichtspunt, tuin gereedschap Stockfoto

Benzinegrasmaaier of elektrische grasmaaier?

Wil je niet het gehannes met een verlengsnoer en heb je een behoorlijke oppervlakte aan gras, dan is een benzinegrasmaaier een betere keus dan een elektrische grasmaaier. Een benzinegrasmaaier heeft meer vermogen dan een elektrische maaier en veel meer bewegingsvrijheid. Ook zijn ze meestal zelfrijdend. Houd er wel rekening mee dat een benzinegrasmaaier meer geluid en herrie maakt dan een elektrische grasmaaier. 

Benzinegrasmaaier of robotmaaier?

Een benzinegrasmaaier is in het algemeen goedkoper om aan te schaffen, robotmaaiers zijn duurder. Een benzinegrasmaaier heeft meestal iets meer vermogen dan een robotmaaier. Het voordeel van een robotmaaier ten opzichte van een benzinemotor aangedreven grasmaaier is dat je er geen werk aan hebt.