Wat zijn de verschillen tussen een Bosch Indego S+ 500, Bosch Indego 350 Connect en Gardena Sileno Life 750 robotmaaier?

Wat zijn de verschillen tussen een Bosch Indego S+ 500, Bosch Indego 350 Connect en Gardena Sileno Life 750 robotmaaier?

De beste robotmaaiers voor jouw tuin!

Wat zijn de verschillen tussen een Bosch Indego S+ 500, Bosch Indego 350 Connect en Gardena Sileno Life 750 robotmaaier?
25 mei 2023

Een robotmaaier is een automatische maaier die het werk uit jouw handen neemt. Dat is dus erg gemakkelijk als je grote gazons moet maaien of zelf niet goed ter been bent. Middels een programma en perimeterdraad bepaal jij welke route je robotgrasmaaier aflegt. Er zijn ook slimme robotmaaiers. Deze robotmaaiers met app bedien je via je smartphone of tablet. Het resultaat is een mooi en gezond gazon dat je volledig naar jouw wensen laat maaien. Robotgrasmaaiers zijn daarnaast ook nog eens veel stiller en milieuvriendelijker dan andere maaiers.

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om een robotmaaier aan te schaffen:

Tijdsbesparing: één van de belangrijkste voordelen van een robotmaaier is dat het je veel tijd bespaart. In plaats van zelf het gras te moeten maaien, kan de robotmaaier het werk voor je doen. Je kunt je tijd besteden aan andere taken of gewoon ontspannen terwijl de robotmaaier het gazon maait.

Gemak: robotmaaiers bieden gemak en gebruiksgemak. Ze werken autonoom en kunnen zelfstandig het gazon maaien volgens een vooraf ingesteld schema. Je hoeft je geen zorgen te maken over het starten van de maaier of het handmatig maaien van het gras.

Gelijkmatig maairesultaat: robotmaaiers zijn geprogrammeerd om het gazon op een consistente en gelijkmatige manier te maaien. Ze maken gebruik van geavanceerde technologieën, zoals sensoren en navigatiesystemen, om ervoor te zorgen dat het gras gelijkmatig wordt gemaaid zonder spoorvorming.

Gezonder gazon: door regelmatig te maaien met een robotmaaier, kun je bijdragen aan een gezonder gazon. Robotmaaiers maaien het gras vaak en in kleine hoeveelheden, waardoor de grasmat sterker en gezonder wordt. Ze kunnen ook mulchen, waarbij het fijngemalen gras als natuurlijke meststof op het gazon wordt verspreid.

Veiligheid en beveiliging: Robotmaaiers zijn uitgerust met verschillende veiligheidsfuncties, zoals botsingssensoren en automatische uitschakeling in geval van kantelen. Ze zijn ontworpen om veilig te werken en kunnen obstakels detecteren om schade aan zowel de maaier als aan andere objecten in de tuin te voorkomen. Bovendien hebben veel robotmaaiers een diefstalbeveiligingssysteem met een pincode of alarmsysteem.

Milieuvriendelijk: Robotmaaiers werken op elektriciteit en produceren geen uitstoot van schadelijke stoffen tijdens het maaien. Dit maakt ze milieuvriendelijker dan traditionele grasmaaiers op benzine.

De verschillen tussen Bosch Indego S+ 500, Bosch Indego 350 Connect en Gardena Sileno Life 750

De Bosch Indego S+ 500, Bosch Indego 350 Connect en Gardena Sileno Life 750 zijn allemaal robotmaaiers, maar er zijn enkele verschillen tussen deze modellen. Hier zijn de belangrijkste verschillen:

Merk

De Bosch Indego S+ 500 en Bosch Indego 350 Connect worden geproduceerd door Bosch, terwijl de Gardena Sileno Life 750 wordt geproduceerd door Gardena, een ander bedrijf dat gespecialiseerd is in tuingereedschap.

Maaioppervlakte

De Bosch Indego S+ 500 is geschikt voor gazons tot 500 vierkante meter, terwijl de Bosch Indego 350 Connect geschikt is voor gazons tot 350 vierkante meter. De Gardena Sileno Life 750 kan gazons tot 750 vierkante meter maaien.

Connectiviteit

Zowel de Bosch Indego S+ 500 als de Bosch Indego 350 Connect hebben connectiviteitsfuncties, waardoor je de robotmaaier kunt bedienen en programmeren met behulp van een smartphone-app. De Gardena Sileno Life 750 heeft geen ingebouwde connectiviteit en wordt bediend met behulp van een bedieningspaneel op de robotmaaier zelf.

Sensorfuncties

De Bosch Indego S+ 500 is uitgerust met intelligente sensoren die het gazon scannen en een maaimap maken voor een efficiëntere en gelijkmatige maaiervaring. De Bosch Indego 350 Connect heeft geen geavanceerde sensoren zoals de S+ 500. De Gardena Sileno Life 750 heeft ook sensoren voor het detecteren van obstakels en kan automatisch zijn maaischema aanpassen op basis van de grasgroei.

Bedieningsgemak

De Bosch Indego S+ 500 en de Gardena Sileno Life 750 hebben een gebruiksvriendelijke interface en bieden geavanceerde functies zoals het instellen van maaitijden en maaihoogtes. De Bosch Indego 350 Connect heeft een eenvoudigere bediening en minder geavanceerde instellingen.

Het is belangrijk om op te merken dat specificaties en functies kunnen variëren afhankelijk van het specifieke model en de versie. Het is raadzaam om de technische specificaties en functies van elk model robotmaaier te raadplegen voordat je een aankoopbeslissing neemt.

Bosch Indego S+ 500 - vanaf €699,-

De Bosch Indego S+ 500 is te bedienen via een app. Zo stel je maaiprogramma's in, houd je de voortgang van het maaien in de gaten en ben je op de hoogte van onderhoudsbeurten. Dankzij de Smartmowing functie houdt de robotmaaier rekening met de weersvoorspelling. Bij slecht weer slaat de robotmaaier zelfstandig een rondje over. Hij maait niet in willekeurige banen, maar brengt eerst het gazon in kaart om zo efficiënt mogelijk te maaien. Met het 150 meter perimeterdraad zet jij het gebied af dat de robotmaaier moet maaien. Dit maakt de maaier ook geschikt voor tuinen met vijvers of bloemperkjes.

De voor- en nadelen van de Bosch Indego S+ 500

+ je bedient de robotmaaier met een app via je smartphone of tablet.
+ deze robotmaaier is geschikt voor gazons tot 500 m².
+ het kleine maaimes beschadigt nauwelijks spullen, zoals speelgoed, die op je gazon zijn blijven liggen.
- afhankelijk van de indeling van je tuin heb je aan de 150 meter perimeterdraad misschien niet voldoende.

Bosch Indego S+ 500 Main Image

Gardena Sileno Life 750 - €999,-

Complexe gazons met heuvels of nauwe doorgangen met een breedte tot 60 centimeter zijn geen probleem voor de Gardena Sileno Life 750. Deze robotmaaier is geschikt voor het maaien van gazons tot 750 m². Je bedient hem gemakkelijk via bluetooth met de Gardena Bluetooth App op je smartphone of tablet. Met de Spot Cutting functie maai je ook plekken van je grasmat waar je normaal niet vaak komt, bijvoorbeeld onder een trampoline. Zet de robotmaaier op dit deel van het gazon en hij maait ook dit stuk strak. De Sileno Life 750 houd met de Sensorcontrol functie de groei van het gras in de gaten en past de maaifrequentie hierop aan. Zo geniet je altijd van een strak gazon.

De voor- en nadelen van de Gardena Sileno Life 750

+ eenvoudige bediening middels de Gardena Bluetooth App.
+ de SensorControl houdt de groei van het gazon in de gaten en past de maaifrequentie hierop aan.
+ de vorstsensor voorkomt dat de robotmaaier maait bij temperaturen onder de 5 graden Celsius.
- je bedient hem maximaal van 10 meter afstand.

Gardena Sileno Life 750 Main Image

Bosch Robotmaaier Indego 350 Connect - €729,-

De Bosch Indego 350 Connect is geschikt voor gazons tot 350 vierkante meter. De robotmaaier stel je in via de Bosch Smart Gardening app op je smartphone of tablet (iOs en Android). Zo bedien je niet alleen je robotmaaier vanaf iedere locatie die je wil, maar stel je ook maaiprogramma's in, houd je de voortgang van het maaien in de gaten en weet je wanneer de maaier onderhoud nodig heeft. Hij werkt met het LogiCut systeem van Bosch. Hiermee brengt hij jouw tuin in kaart brengt om vervolgens te berekenen wat de meest efficiënte route is om je gazon te maaien. Als de batterij leeg is, dan navigeert de Indego 350 Connect zelf terug naar het laadstation.

De voor- en nadelen van de Bosch Indego 350 Connect

+ de robotmaaier is geschikt voor gazons tot 350 m².
+ je bedient hem met een app via je smartphone of tablet.
+ de app maakt eenvoudig verbinding met de robotmaaier via het internet waardoor je hem vanaf iedere locatie bedient.
- afhankelijk van de indeling van je tuin heb je aan de 100 meter perimeterdraad misschien niet voldoende.

Bosch Robotmaaier Indego 350 Connect Main Image

Robomow RK 2000 - €1949,-

Mocht je een groot stuk gazon hebben en is budget geen probleem en wil je de allerbeste robotgrasmaaier die er op de markt is, dan is de Robomow de beste keuze. Deze robotmaaier willen wij jou dan ook niet onthouden.  

Deze Robomow RK 2000 maait grote gazons tot 2000 vierkante meter met gemak. Als deze robotmaaier zijn werk doet, relax jij ongestoord verder in je luie stoel. Met een geluidsniveau van 60 decibel maakt deze maaier minder geluid dan vergelijkbare modellen. Pluimen gras langs je gazonrand kom je niet snel tegen. Hij maait namelijk buiten zijn wielen. Zo weet je zeker dat je gazon er netjes bijstaat. Via de app (iOS en Android) bestuur je het apparaat op 10 meter afstand. Je stuurt hem ook tussentijds nog bij. Heb je een paar kleine hobbels in het gazon? Geen probleem, de RK 2000 maait gewoon door tot een maximale hellingshoek van 45 procent.

De voor- en nadelen van de Robomow RK 2000

+ je bedient de robotmaaier eenvoudig per app.
+ met een geluidsniveau van slechts 60 decibel is deze robotmaaier zeer stil.
+ deze robotmaaier is geschikt voor gazons tot 2000 m².
- je bedient de robotmaaier alleen binnen een bepaalde afstand.

Robomow RK 2000 Main Image

Alles over de Gardena robotmaaiers

Gardena biedt een reeks robotmaaiers die bekend staan om hun betrouwbaarheid en gebruiksgemak. Hier is wat informatie over de Gardena robotmaaiers en hun functies:

Gardena Sileno-serie

De Gardena Sileno-serie bestaat uit verschillende modellen, waaronder de Sileno Life, Sileno City en Sileno+. Deze robotmaaiers zijn ontworpen voor verschillende gazongroottes en hebben verschillende functies, maar ze delen enkele gemeenschappelijke kenmerken.

Gazongrootte

De Gardena Sileno-robotmaaiers zijn verkrijgbaar in verschillende modellen die geschikt zijn voor gazons van verschillende groottes. Ze kunnen gazons maaien variërend van ongeveer 500 vierkante meter tot 2.000 vierkante meter, afhankelijk van het model.

SensorControl-functie

De Gardena robotmaaiers zijn uitgerust met SensorControl-functie, waarmee ze de groeisnelheid van het gras detecteren en automatisch de maaitijd aanpassen op basis van de behoeften van het gazon. Hierdoor wordt het gras regelmatig en gelijkmatig gemaaid.

Maaipatroon

De robotmaaiers van Gardena werken met een willekeurig maaipatroon. Ze bewegen in verschillende richtingen over het gazon, waardoor ze het gras gelijkmatig maaien en geen spoorvorming achterlaten.

Maaihoogte-instelling

Je kunt de maaihoogte aanpassen op de Gardena robotmaaiers, afhankelijk van je voorkeur en de gewenste maailengte van het gras. De meeste modellen bieden verschillende maaihoogtes om aan verschillende gazonomstandigheden te voldoen.

EasyPassage-functie

De Gardena robotmaaiers zijn uitgerust met EasyPassage-functie, waarmee ze moeiteloos smalle doorgangen kunnen passeren zonder vast te lopen. Dit is handig als je tuin smalle doorgangen of passages heeft.

Bediening en programmering

De Gardena robotmaaiers kunnen worden bediend via een gebruiksvriendelijk bedieningspaneel op de robotmaaier zelf. Sommige modellen bieden ook de mogelijkheid om de robotmaaier te bedienen en programmeren via een smartphone-app.

Botssensoren en diefstalbeveiliging

De Gardena robotmaaiers zijn uitgerust met botssensoren om obstakels te detecteren en botsingen te voorkomen. Bovendien hebben ze een diefstalbeveiligingssysteem met een pincode en een alarmsysteem om te voorkomen dat de robotmaaier gestolen wordt.

Het is belangrijk om de specifieke kenmerken en functies van elk Gardena-model te controleren, omdat ze enigszins kunnen verschillen. Raadpleeg de productinformatie en handleidingen van Gardena voor gedetailleerde informatie over de specifieke modellen die je interesseren.

GARDENA - Robotmaaier SILENO city 600 - voor gazons tot ca. 600 m²

Alles over de Bosch robotmaaiers

Bosch biedt een reeks robotmaaiers die bekend staan om hun kwaliteit, betrouwbaarheid en geavanceerde functies. Hier is wat informatie over de Bosch robotmaaiers en hun kenmerken:

Bosch Indego-serie

De Bosch Indego-serie omvat verschillende modellen, zoals de Indego S+ 500, Indego 400 Connect en Indego 350 Connect. Deze robotmaaiers zijn ontworpen voor verschillende gazongroottes en bieden geavanceerde functies.

Gazongrootte

De Bosch Indego-robotmaaiers zijn verkrijgbaar in modellen die geschikt zijn voor gazons van verschillende groottes. Afhankelijk van het model kunnen ze gazons maaien variërend van ongeveer 350 vierkante meter tot 500 vierkante meter.

Logicut-navigatiesysteem

De Bosch Indego-robotmaaiers maken gebruik van het Logicut-navigatiesysteem, waarmee ze efficiënt en systematisch het gazon kunnen maaien. Ze scannen het gazon en maken een kaart van het gebied, zodat ze het gazon op de meest optimale manier kunnen maaien.

Connectiviteit en app-bediening

De Bosch Indego S+ 500 en Indego 400 Connect bieden connectiviteitsfuncties, waarmee je de robotmaaier kunt bedienen en programmeren via een smartphone-app. Je kunt de maaitijden, maaischema's en andere instellingen aanpassen vanaf je mobiele apparaat.

MultiArea-functie

Sommige modellen van de Bosch Indego-serie, zoals de Indego S+ 500, bieden de MultiArea-functie. Hiermee kan de robotmaaier meerdere afzonderlijke grasgebieden maaien, tot maximaal drie verschillende zones.

Maaihoogte-instelling

Je kunt de maaihoogte aanpassen op de Bosch Indego-robotmaaiers, afhankelijk van je voorkeur en de gewenste maailengte van het gras. Ze bieden vaak meerdere maaihoogtes om aan verschillende gazonomstandigheden te voldoen.

Sensorfuncties

De Bosch Indego-robotmaaiers zijn uitgerust met verschillende sensoren, zoals obstakelsensoren en hellingssensoren. Deze sensoren helpen de robotmaaier obstakels te vermijden en veilig over het gazon te navigeren.

Bedieningsgemak

Bosch Indego-robotmaaiers zijn over het algemeen gebruiksvriendelijk en bieden eenvoudige bediening via een bedieningspaneel op de robotmaaier zelf. Modellen met connectiviteitsfuncties kunnen ook worden bediend via een smartphone-app.

Welke robotmaaier moet ik kiezen, de Gardena of Bosch?

De keuze tussen een Gardena-robotmaaier en een Bosch-robotmaaier hangt af van verschillende factoren, zoals je persoonlijke voorkeuren, de kenmerken van je tuin en de beschikbare modellen van elk merk.

Hier zijn enkele punten om te overwegen bij het maken van je keuze:

Gazongrootte

Controleer de specificaties van de beschikbare modellen van Gardena en Bosch om ervoor te zorgen dat ze geschikt zijn voor de grootte van jouw gazon. Zorg ervoor dat de robotmaaier in staat is om je hele gazon efficiënt te maaien.

Functies en technologieën

Vergelijk de functies en technologieën die worden aangeboden door Gardena en Bosch. Kijk naar zaken zoals navigatiesystemen, maaihoogte-instellingen, connectiviteitsopties, sensoren en eventuele extra functies die je belangrijk vindt.

Betrouwbaarheid en duurzaamheid

Bekijk beoordelingen en gebruikerservaringen om inzicht te krijgen in de betrouwbaarheid en duurzaamheid van de robotmaaiers van beide merken. Kijk naar factoren zoals bouwkwaliteit, levensduur van de batterij, robuustheid en ondersteuning van de fabrikant.

Service en ondersteuning

Informeer naar de beschikbaarheid van service en ondersteuning van zowel Gardena als Bosch. Het is handig om te weten dat je bij eventuele problemen of vragen kunt rekenen op goede klantenservice en technische ondersteuning.

Budget

Overweeg je budget bij het maken van je keuze. Vergelijk de prijzen van de modellen die aan je vereisten voldoen en bepaal welk merk en model de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt.

Het is belangrijk om de specificaties, functies en reviews van specifieke modellen van Gardena en Bosch te vergelijken om een weloverwogen beslissing te nemen. Elk merk heeft zijn eigen sterke punten en het is mogelijk dat een bepaald model beter aansluit bij jouw specifieke behoeften en voorkeuren.

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden