Wat zijn de beste grasmaaiers?

Wat zijn de beste grasmaaiers?

Wat zijn de beste grasmaaiers?
5 januari 2021

Het nieuwe jaar is inmiddels begonnen en we zijn al bijna halverwege de winter. Voor je het weet staat het voorjaar voor de deur en kan de tuin "zomerklaar" worden gemaakt. Een klus die de één erg leuk vindt om te doen, voor een ander een hels karwei wat liever wordt uitbesteed aan de tuinman.
In Nederland zijn er veel woningen voorzien van een tuin en in veel gevallen is een deel van de tuin ingericht met gras. Een gazon is namelijk goedkoop, praktisch (zeker met kinderen en/of dieren) en zorgt met de groene kleur voor afwisseling en gezelligheid in de tuin. Het is wel van belang om je gazon goed te onderhouden voor het beste en meest constante resultaat. hoe je dit kunt doen lees je in de artikelen "Verticuteren en beluchten van je gazon - tips en ervaringen" en "Hoe bereik je het beste, groenste en mooiste grasveld?".
Een onderdeel van het onderhoud van het gras is het maaien. Het is van belang om niet te vroeg in het voorseizoen voor het eerst te gaan maaien, maar ook niet te laat want dan loop je de rest van het jaar achter de feiten aan. Lees in de "blogs" meer over het juiste onderhoud voor het perfecte gazon.
Een grasmaaier is dus onontbeerlijk voor een tuin met een gazon. Zonder grasmaaier ben je nergens, al is het maar een postzegel van een grasveld. Ook dan heb je de juiste grasmaaier nodig.

Het gazon | De Tuinen van Appeltern

Er zijn in de loop der jaren verschillende soorten grasmaaiers ontwikkeld en op de markt gekomen voor het onderhouden van het gazon. Zo had je vroeger de traditionele hand grasmaaier en kwam later de elektrische grasmaaier uit. Niet veel later volgde de accu-grasmaaier en benzine-maaier en sinds een aantal jaren is de robotmaaier dusdanig goed door ontwikkeld dat dit zeker een serieuze optie is. Afhankelijk van onder meer de grootte van het gazon bepaal je in combinatie met het gemak dat je zoekt welke grasmaaier het beste is voor het gazon en past bij de behoefte. Je kunt voor een bepaalde omvang grasveld kiezen uit verschillende opties, lees hierover meer op deze site.
Wanneer je de keuze hebt gemaakt voor een elektrische-, accu- of robotmaaier, dan rest de vraag nog welke het beste is. Op basis van onze ervaringen, reviews, informatie, garantie etcetera hebben wij de beste verkochte grasmaaiers op een rij gezet. 

Top 10 beste grasmaaiers

Waar we in 2020 een overzicht hebben gemaakt van de 10 beste grasmaaiers van dat moment, hebben we hieronder de o.i. best verkochte grasmaaiers van dit moment gecombineerd. Uiteraard alleen maar de beste grasmaaiers welke betrouwbaar zijn, prijs/kwalitatief, goede garantievoorwaarden hebben, positieve overall reviews en beoordelingen en uiteraard van de meest betrouwbare leveranciers/ online aanbieders. Bespaar jezelf tijd en voorkom teleurstellingen door onderstaande informatie tot je te nemen, op de aanbieder sites verdere info te vinden en vervolgens eenvoudig de beste grasmaaier in huis te halen. 

1. Bosch Indego 350 connect Robotmaaier

Deze Bosch Indego is een robotmaaier die je simpelweg aanzet en vervolgens je gras maait zonder dat je er nog iets aan hoeft te doen. Deze robotmaaier kan gazons van wel 350 meter maaien.
Belangrijkste voordelen:

  • Deze robotmaaier is volledig te bedienen met een app. Je kan dus van waar ook ter wereld, zonder enige inspanning, je gras maaien.
  • De grasmaaier rijdt zelf terug naar zijn oplaadstation als deze leeg is
  • De Bosch Indego 350 rijdt nergens tegenaan door de ingebouwde sensors
  • In te stellen maaihoogte tussen 20 en 60 mm

2. Black en Decker LM2000-QS Grasmaaier - 2000W

Varieer eindeloos tussen één van de zeven standen met de innovatieve Black en Decker Grasmaaier. Stel eenvoudig in of je wilt gaan maaien of mulchen en laat de grasmaaier grotendeels het werk doen. Deze 2000 Watt elektrische grasmaaier heeft een maaibreedte van 52 centimeter en is daardoor geschikt voor grote oppervlakken. Al het gras vangt hij netjes op in de 50 liter opvangbak, zodat je naderhand niet hoeft te harken. De BLACK+DECKER LM2000-QS Grasmaaier is met zijn 48cm maaibreedte geschikt voor tuinen tot 600m².

3. Gardena Sileno City 250 robotmaaier

De voetjes omhoog en geniet van de tuin! Deze Gardena Sileno City Robotmaaier verzorgt het gazon voor je, terwijl jij tijd besteedt aan leukere dingen. Het apparaat maait gazons tot ongeveer 250 vierkante meter geheel automatisch, betrouwbaar en gelijkmatig. Dankzij het SensorCut system levert de robotmaaier streeploze maairesultaten. Hij maait op hellingen tot 25% en ook smalle doorgangen vormen geen enkel probleem. Het zwenkbare achterwiel maakt de robotmaaier heel flexibel en wendbaar; ideaal dus voor kleine en smalle tuinen. Een programmaassistent helpt je via een intuïtief menu en berekent, nadat je de gewenste informatie hebt ingevoerd, zelfstandig een maaiplan waarmee de robotmaaier werkt. Dit plan kan indien nodig worden aangepast. Het laadstation kan nagenoeg overal geplaatst worden. Zodra het werk is gedaan, keert de maaier automatisch terug naar het laadstation. Met behulp van een PIN code en een alarm bescherm je het apparaat tegen diefstal.

€ 1140,89

4. Murray EQ400 - €269,-

De Murray EQ400 is een 1700 watt benzine grasmaaier met een krachtige 125 cc Briggs & Stratton motor. Met het 46 centimeter brede stalen maaidek maai je probleemloos gazons tot 800 m² grootte. Dat doe je comfortabel en in een goede werkhouding dankzij de ergonomische duwboom die je op 3 verschillende posities instelt. Je maait je gazon op 6 mogelijke hoogtes tussen de 28 en 92 millimeter. Het gemaaide gras werp je uit aan de achterkant van de maaier of vang je op in de 60 liter opvangzak. Na gebruik klap je de duwboom in en berg je de EQ400 weer compact op.
Let op: de motor heeft olie nodig om te starten. De olie moet je zelf aanschaffen en bijvullen, voordat je de grasmaaier kunt gebruiken. Voor deze grasmaaier maak je gebruik van Euro 95 of Euro 98 benzine. Hij is niet geschikt voor E10 benzine.

5. Wolf-Garten Elektrische grasmaaier A 400 E

De Wolf-Garten Elektromaaier A 400 E zorgt voor een strak en perfect gemaaid gazon. Met een maaibreedte van 40cm, ergonomische handbediening en een inklapbare duwboom is deze elektromaaier gemakkelijk in gebruik. Hij heeft een grasopvangzak met een inhoud van 45 liter met vulindicator die aangeeft wanneer de opvangzak vol is.

6. Kibani Benzine Grasmaaier - 196 cc / 4.7 pk 4-takt Motor

Een perfect gemaaid gazon? Neem dan de zelfrijdende Kibani® grasmaaier 196 cc / 4.7 pk, een robuuste machine met krachtige benzinemotor, geschikt voor het maaien van elk gazon.
Deze grasmaaier beschikt over een krachtige 196cc/4.7 pk 4-takt motor en is dus volledig draadloos. Dankzij de zelfrijdende functie is het werken met de grasmaaier bovendien niet fysiek vermoeiend. Samen met een maaibreedte van maar liefst 53 cm is deze motormaaier dus uitermate geschikt voor zelfs de grootste gazons. De grasmaaier is goed wendbaar en heeft 10 inch wielen, waarmee je gemakkelijk over elk terrein rijdt. De maaihoogte is in 8 standen instelbaar - van 25 tot 75 mm – waardoor je altijd de juiste instelling te pakken hebt voor zowel speelgras als siergras.
De grasmaaier is voorzien van een grote opvangbak met een inhoud van maar liefst 62 liter. Ook is het mogelijk om het gras zijwaarts of achterwaarts uit te laten werpen. Door de mulchfunctie kun je tijdens het maaien direct je gazon bemesten. Het gras wordt tot fijne deeltjes verhakseld en vervolgens over het gazon uitgespreid. Dit zorgt ervoor dat de bodem vruchtbaarder wordt. Het handvat is inklapbaar, waardoor de grasmaaier ruimtebesparend opgeborgen kan worden. Verder is de grasmaaier voorzien van een tuinslangaansluiting. Hiermee kun je eenvoudig het maaidek schoonmaken: sluit de tuinslang aan, draai de kraan open en start de motor. Nu hoef je alleen nog maar te wachten tot het maaidek schoon is.

7. Robomow RC304 Robotgrasmaaier

Deze Robomow Premium RC304 is de aanbevolen gazonmaaier als uw tuin tot 400m² is.
Hij omvat een dockingsysteem en basisstation voor volautomatisch maaien. Stel gewoon een wekelijks programma in en de RC304 vertrekt uit het basisstation op de voorgeprogrammeerde dagen en tijden. Aan het einde van elke taak keert de Robomow naar het basisstation terug voor het opladen tot de volgende ingeplande taak. Klinkt dit veel te ingewikkeld voor u? Wees niet bang. Robomow is ongelooflijk gebruiksvriendelijk. Het enige wat u hoeft te doen is door het menu bladeren en de grootte van uw tuin invoeren en het tijdstip dat u wilt beginnen. Laat de rest aan Robomow over.
De nieuwste noviteit biedt Robomow met de gratis App voor uw iPhone of Android om op een eenvoudige manier uw RC304 te programmeren. De Robomow App stuurt informatie en alle kennisgevingen naar uw RC304. Via uw iPhone of Android kunt u op eenvoudige wijze uw Robomow verplaatsen en maaien. De RC304 is tevens uitgerust met een regensensor die voorkomt dat de gazonmaaier zijn basisstation verlaat als het regent. 

Robomow RC304 Robotgrasmaaier Batterij/Accu gr...
€ 1089,00

8. Makita DLM460PT2 - €519,-

Draadloos je gazon tot 650 m² maaien? Dat doe je met de Makita DLM460PT2. De 2 meegeleverde 18 volt Makita LXT accu's zorgen er namelijk voor dat je zonder verlengsnoeren je gazon weer netjes maait. Met de maaibreedte van 46 centimeter maai je in 1 keer een groot deel van je gazon waardoor de grasmaaier geschikt is voor grote gazons. De grasmaaier heeft 5 maaihoogte-instellingen die je centraal instelt. Zo bepaal je zelf hoe kort je het gras maait. De mulching functie zorgt ervoor dat het gemaaide gras versnipperd terug in het gazon wordt geblazen. Hierna dient het gemaaide gras als voedingsstof voor je gazon. De duwboom is inklapbaar waardoor de maaier weinig ruimte inneemt.

9. Makita grasmaaier - ELM4120

Door een hoger vermogen van de elektromotor en een vernieuwd maaidek hebben deze nieuwe maaiers betere maaieigenschappen. Het maaidek zorgt naast een mooi maairesultaat ook voor een betere vulling van de vangbak. De luchtstroom is geoptimaliseerd om het afgemaaide gras naar de vangbak te transporteren en zo wordt deze efficiënter gevuld. De vangbak geeft door de indicator duidelijk aan of de bak vol is. Maai je zonder vangbak, dan heeft deze maaier een achteruitworp. Het gebruik van kwalitatief betere buizen heeft de stabiliteit van de duwbeugel aanzienlijk verbeterd. Doordat de schakelaar iets dichter bij de beugel is geplaatst, wordt het bedienen hiervan een stuk aangenamer. De ELM4120 heeft een maaibreedte van 41 cm en is geschikt voor een maaioppervlak van 600 m².

Makita grasmaaier - ELM4120 - 230 V - 41 cm
€ 164,07

10. Wolf Garten Lycos 40/370 M €371,86

Met deze Wolf Garten Lycos 40/370 grasmaaier op accu maai je draadloos gazons tot maximaal 500 m². De maaier heeft een maaibreedte van 37 centimeter en de maaihoogte is 6-voudig in te stellen tussen de 2,5 en 7,5 centimeter. De Lycos 40/370 heeft een intelligent scherm waarop je afleest hoelang de accu nog meegaat. Dankzij de 3-in-1 functie vang je het gemaaide gras op of gebruik je het als natuurlijke bemesting, zonder dat je extra accessoires nodig hebt. Deze grasmaaier is namelijk standaard voorzien van een 40 liter opvangzak en een mulchmes. Na gebruik klap je duwboom in, zodat je hem gemakkelijk opbergt. De accu is onderdeel van het Wolf Garten Lycos 40 volt accuplatform. Dit betekent dat deze accu op meerdere machines past.
Wolf Garten Lycos 40/370 M Main Image

Reviews en Ervaringen

Op Grasmaaiersvergelijken.com vind je niet alleen informatie over de beste grasmaaiers, bladblazers en andere, tuingerelateerde apparaten, maar ook algemene informatie zoals tips voor je gazon.

Om de juiste aankoop te doen en teleurstellingen te voorkomen, is het van belang om reviews te schrijven en ervaringen te delen. Dit draagt bij om een betrouwbaar product van een betrouwbare online aanbieder met garantie te vinden. Lees reviews, maar schirijf deze ook zelf en deel ze op Websitesvergelijken.com 

Gras Maaien | Wanneer & Hoe Vaak Grasmaaien | Hovenier.nl

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden