Een benzine grasmaaier versus een elektrische grasmaaier: welke is energiezuiniger?

Een benzine grasmaaier versus een elektrische grasmaaier: welke is energiezuiniger?

Een benzine grasmaaier versus een elektrische grasmaaier: welke is energiezuiniger?
17 mei 2019

In de zomer zijn de energiekosten waarschijnlijk hoger dan de rest van het jaar, aangezien de koelkosten en tuinonderhoud kosten toenemen, inclusief het onderhoud van je gazon. Wanneer dit belangrijk is voor jou, dan kun je de energiekosten reduceren, onder andere door de stroomkosten voor het maaien van het gras te verlagen. Dit doe je door de juiste grasmaaier te gebruiken. Wellicht is het wat meer werk, maar weet dat het je geld bespaart.
Maar wat is dan de meest energiezuinige manier om het gazon te maaien? Moet je een elektrische grasmaaier gebruiken, of moet je juist een ouderwetse en convertionele benzine grasmaaier gebruiken?

Elektrische grasmaaiers

Elektrische grasmaaiers zijn goed voor het milieu, omdat ze geen broeikasgasemissies veroorzaken, zoals hun gasverslindende tegenhangers. Op de lange termijn zul je waarschijnlijk merken dat een elektrische grasmaaier eigenlijk goedkoper is dan een bnzine gasmaaier. Dit komt omdat veel van de kleine kosten een benzine grasmaaier duur zullen maken na verloop van tijd (zoals het kopen van benzine, bougies, brandstoffilters, olie, enz.) worden geëlimineerd of sterk worden verminderd. Hoewel elektrische maaiers aanvankelijk duurder zijn, bespaar je geld met een elektrische maaier, waardoor deze een solide investering zijn.

Ze hebben echter ook nadelen. Er zijn twee hoofdvarianten; een elektrische maaier met verlengsnoer en een maaier met een accu/batterij, allebei met een ander obstakel. Met snoer uitgeruste modellen hebben een beperkt bereik, waardoor ze onpraktisch zijn als je een groot gazon hebt. Accu aangedreven maaiers daarentegen hebben over het algemeen geen hele lange levensduur,, waardoor ze meestal na ongeveer een uur moeten worden opgeladen. Ook dit kan het maaien van een groot gazon lastig maken.
Tot slot zijn elektrische maaiers gewoon niet zo krachtig als benzine maaiers. Dus, als je verwacht bijzonder dik gras te moeten maaien, kies dan voor een grasmaaier met een benzinemotor.

Hyundai elektrische grasmaaier 1600W

Benzine grasmaaiers

Benzine maaiers staan ​​bekend als de betrouwbare, ijzersterke en voor veel en intensief gazononderhouds behoeften van veel gezinnen. De belangrijkste voordelen van een benzine grasmaaier zijn hun bekendheid, de betrouwbaarheid en de beschikbaarheid van onderdelen en relatief goedkope aanschafprijs. Zoals hierboven vermeld, kunnen alle kleine kosten de benzine maaier duurder maken op de langere termijn; brandstofkosten, maar ook bougies en ander onderhoud lopen op na verloop van tijd, hoewel je het op een minder pijnlijke manier zult ervaren, omdat het zich over een lange periode zal verspreiden.

Benzine grasmaaier ACG46-BASIC | Zelfrijdend | 46 cm | 140 cc B&S motor

Welke moet je kiezen?

Het hangt af van je financiële situatie, je behoeften op het gebied van gazonverzorging en de grootte van het gazon. Hier volgt een goede vuistregel: als je een ongelooflijk grote tuin hebt (meer dan 500m2 gazon oppervlak), blijf dan bij een benzine gasmaaier. De meeste kleinere formaten kunnen op de langere termijn baat hebben bij een elektrische maaier. En heb je maar een klein stuk gras in je tuin liggen, kies dan voor de ouderwetse handmaaier. Deze gebruikt helemaal geen energie, is gebruikersvriendelijk en neemt nauwelijks bergruimte in.

De beste elektrische grasmaaiers voor een breedte van 38-60 cm

Reacties

Interessante vergelijking! Energieverbruik is een steeds belangrijker argument. Ik heb hier zowel een grasmaaier op benzine als een grasmaaier met accu's en gebruik beide voor verschillende situaties. Met name bij écht hoog gras (wat ik maar eens per jaar maai) is benzine wel echt makkelijker. Maar verder gebruik ik meestal de grasmaaier op accu's. Vanwege het milieu en het geluid.
Voor wie nog even verder wil lezen hier mijn review waarin ik beide vergelijk: https://www.eigenwijsblij.nl/huis-tuin/accu-grasmaaier-of-benzine-grasmaaier-wat-zijn-de-voor-en-nadelen

wa is die gekke CO² uitstoot tho verder geile shit man doe zo voort nigge, kom vrijdag Gent afzuige vo een paar doekoes.
gek lit

geile shit Frank helpt men presentatie nigge

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden