Wat is het verschil tussen de Gardena Sileno City, de Gardena Sileno Life en de Gardena Sileno+ robotmaaier?

Wat is het verschil tussen de Gardena Sileno City, de Gardena Sileno Life en de Gardena Sileno+ robotmaaier?

Wat is het verschil tussen de Gardena Sileno City, de Gardena Sileno Life en de Gardena Sileno+ robotmaaier?
13 mei 2020

In 1961 is Gardena in Ulm (Duitsland) opgericht en onderdeel van Husqvarna Group. Sindsdien is het merk uitgegroeid tot één van de grootste en meest innovatieve marktleiders op het gebied van tuingereedschap waaronder robot grasmaaiers, iets waar ze al 25 jaar in gespecialiseerd zijn. Daarnaast heeft Gardena de oplossing voor tuin vraagstukken zoals bewatering, gazononderhoud en/of snoeigereedschap. Gardena test alle artikelen meerdere malen voordat ze op de markt worden gebracht om zo de beste kwaliteit en een lange levensduur te waarborgen.

Een robotmaaier zorgt ervoor dat je het onderhoud en werk aan je gazon volledig uitbesteed. Wel dien je nog één keer per jaar je grasveld verticuteren, meer tips hierover lees je in "Verticuteren en beluchten van je gazon - tips en ervaringen".

In dit artikel staan we stil bij de robotmaaiers van Gardena, de Sileno welke worden vergeleken. Een robot grasmaaier zorgt dat er volledig zelfstandig wordt gemaaid en opgeladen en ze zijn ontwikkeld voor eenvoudig en moeiteloos gazononderhoud. De Sileno lijn van Gardena is betrouwbaar, volledig automatisch en ook beschikbaar als smart-model voor een eenvoudige en veilige bediening op afstand. De Gardena Sileno city, life en + zijn de opvolgers van de de R40Li, R50Li en overige R..Li modellen.
 
Hieronder vind je uitgebreide specificaties van de 3 Gardena Sileno robotmaaier modellen voorzien van alle benodigde informatie, zodat je ze eenvoudig met elkaar kunt vergelijken. Naast deze info per model, lees je in dit artikel meer over de voordelen van een Gardena robotmaaier, de veiligheid en overige tips om een weloverwogen keuze te kunnen maken voor het onderhoud van je gazon.

Gardena Sileno City specificaties en kenmerken

De Gardena Sileno City robotmaaiers verzorgen het gazon voor je, terwijl jij tijd besteedt aan leukere dingen. De grasmaaiers maaien gazons tot ongeveer 500 vierkante meter geheel automatisch, betrouwbaar en gelijkmatig. Dankzij het SensorCut system levert de robotmaaier streeploze maairesultaten. Hij maait op hellingen tot 25% en ook smalle doorgangen vormen geen enkel probleem. Het zwenkbare achterwiel maakt de robotmaaier heel flexibel en wendbaar; ideaal dus voor kleine en smalle tuinen. Een programma assistent helpt je via een intuïtief menu en berekent, nadat je de gewenste informatie hebt ingevoerd, zelfstandig een maaiplan waarmee de robotmaaier werkt. Dit plan kan indien nodig worden aangepast. Het laadstation kan nagenoeg overal geplaatst worden. Zodra het werk is gedaan, keert de maaier automatisch terug naar het laadstation. Met behulp van een PIN code en een alarm bescherm je het apparaat tegen diefstal.

Specificaties

Gazonoppervlakte: 100 - 500 m2
Maximaal hellingspercentage: 25-35%
Software update mogelijk: Ja
Accu type: Li-lon
Accuspanning: 18V
Oplaadtijd: 60 min.
Maaitijd: 65 min.
Maaihoogte: 20 - 50 mm
Maaitechnologie: messchrijf met 3 messen
Behuizing: hoogwaardig kunststof
Display: LCD met menu
Definitie maaigebied: met grensdraad
Sensoren: bots-, til- en kantelsensor
Programmeren maaitijden: via de display
Inclusief alarm en PIN code

Gardena Smart City Sileno 500 Main Image

Gardena Sileno Life specificaties en kenmerken

De Gardena Sileno Life zorgt ervoor dat je een mooi groen en gezond gazon krijgt. De 3 scherpe mesjes maaien steeds een klein stukje van het gras wat vervolgens als een natuurlijke meststof op het gazon blijft liggen. De robotmaaier is daarnaast uitermate veilig. Het grensdraad bakent het maaigebied af, zodat de robotmaaier precies weet waar hij moet maaien. Een zeer gevoelige botssensor zorgt ervoor dat de robotmaaier niet gehinderd wordt door obstakels in de tuin. Wanneer het apparaat wordt opgetild, stoppen de messen direct om verwondingen te voorkomen.
De Gardena Sileno Life maait automatisch jouw middelgrote gazon, ook wanneer deze complex ingedeeld is. De robotmaaier is geschikt voor een oppervlakte van 500 tot 1250 m².
Omdat de maaier compact en wendbaar is, maait hij nauwe doorgangen moeiteloos. Bovendien kan het apparaat een hellingshoek van 35% aan, dus gebruik je hem ook in een heuvelachtige tuin. Dankzij een botssensor stopt de Sileno Life direct met maaien wanneer hij obstakels raakt. Je stelt eenvoudig het maaischema in met behulp van het duidelijke menu. Hierbij berekent de programmeerassistent direct een maaiplan voor jouw tuin. Het is voldoende om de maaier met een tuinslang schoon te spuiten, dus kost ook het onderhoud je niet veel tijd.
Het installeren van deze robotmaaier is zeer eenvoudig. Plaats het laadstation op een willekeurige plek op de rand van het gazon. Leg vervolgens het begrenzingsdraad langs de rand van het gazon en bevestig het draad met de meegeleverde haringen. Zet de robotmaaier aan, volg de eenvoudige stappen op het display en de robotmaaier is klaar voor gebruik.

Specificaties

Gazonoppervlakte: 500 - 1250 m2 
Maaibreedte: 22 cm
Mulchfunctie: Ja
Diefstalbeveiliging: Ja
Regensensor: Ja
Dockingstation: Ja
Accu/batterijspanning: 18 V
Oplaadtijd accu: 60 min.
Maximale accu/batterijduur: 65 min.

Gardena Smart Sileno Life 1000 Main Image

Gardena Sileno+ specificaties en kenmerken

De Gardena Sileno+ is een stille robotmaaier die gazons tot 2000 m2 weer aan kant maakt. Na installatie van je robotmaaier selecteer je het gewenste programma, stel je de maaihoogte in tussen de 20 en 60 millimeter en schakel je eventueel de timer in. De robotmaaiers van Sileno+ kun je ook bedienen met de Gardena Smart app. De app staat in verbinding met de robotmaaier via het internet waardoor je de maaier vanaf iedere locatie bedient. Hij maait ongeveer 60 minuten op 1 acculading. Is de accu leeg, dan keert de robotmaaier vanzelf terug naar het basisstation. Zelfs in de regen en op hellingen tot 35 procent maait hij zonder problemen. De diefstalbeveiliging en botssensoren maken de maaier helemaal af.
Mocht je een gazon hebben van meer dan 2000 m2, dan is de Gardena niet de beste oplossing. In dit geval vind je de beste opties om zo een groot gazon te onderhouden in het artikel "De 10 beste grasmaaiers van 2020".

Specificaties

Gazonoppervlakte: 1250 - 2000 m2 
Maaibreedte: 22 cm
Maaihoogte: 20 - 60 mm
Mulching functie: Ja
Maximaal geluidsniveau: 60 dB
Maximale hellingshoek: 35 %
Accu/batterijspanning: 18 V
Oplaadtijd accu: 60 min.
Maximale accuduur: 60 min.

Gardena Smart Sileno+ 1600 Main Image

Gardena SMART systeem

Met de Gardena smart app verzorg je de tuin eenvoudig op afstand in één systeem: wateroplossingen, gazonverzorging en meer. Je ervaart meer comfort en vrijheid en behoudt de maximale controle over de tuin op afstand. Deze Gardena smart app is er voor iOS, Android en het web en kun je gratis downloaden om er een account aan te maken. Vervolgens met een druk op je scherm de verzorging in gang te zetten. Het maakt niet uit of je de robotmaaier, tuinverlichting, sprinkler of bodemvochtigheidssensor wilt bedienen, alles kan met de Smart functie op afstand worden bediend, ideaal.
Ook is dit smart systeem toegankelijk voor andere, compatible apparaten van andere merken zodat je echt al je tuinonderhoud kunt doen.
Alle robotmaaiers van Gardena Sileno zijn ook verkrijgbaar als smart model. De meerprijs is minimaal voor een Smart applicatie op de city, life of + maar het gemak des te meer.

Gardena Type Sileno City  Sileno Life Sileno+
Gazonoppervlakte 100 - 500 m2 500 - 1250 m2 1250 - 1500 m2
Maaihoogte 2 - 5 cm 2 - 5 cm 2 - 6 cm
Gewicht 7,3 kg 8,3 kg 9,6 kg
Accu

Acculaadtijd en duur

Lithium-Ion

65 / 60 min.

Lithium-Ion

65 / 60 min.

Lithium-Ion

65 / 60 min.

Accessoires

150 m bedrading, 200 krammen, 4 connectors

150-200 m bedrading, 300 krammen, 4 connectors 200 m bedrading, 400 krammen, 4 connectors
Vorstsensor Ja Ja Ja
Prijzen check hier check hier check hier

Veiligheid

Voor Gardena staat veiligheid van en voor de robotmaaiers voorop. Met de ingebouwde veiligheidsfunctie kun je de maaier gemakkelijk optillen of omdraaien wanneer het apparaat aan het werk is. De maaimessen stoppen op dat moment onmiddellijk om verwondingen te voorkomen. De robotmaaier kan ook direct gestopt worden door een grote stopknop in te drukken. De grensdraad bakent het maaigebied betrouwbaar af, zodat de robotmaaier precies weet waar naartoe moet. Een zeer gevoelige botssensor zorgt ervoor dat de maaier niet gehinderd wordt door obstakels in de tuin. Honden en katten vormen geen gevaar, alleen wordt het niet aangeraden om kinderen op het gazon te laten spelen als de maaier aan het werk is. Door de automatische timer zorg je ervoor dat de maaier in het laadstation is geparkeerd op tijden dat de kinderen buitenspelen. Kortom; alles is mogelijk om de veiligheid te garanderen!

Robotmaaiers - Grasmaaiersvergelijken.com

Waarom een Gardena Sileno Robotmaaier aanschaffen?

 • Is de allerstilste in alle klasses, je hoort haar nauwelijks wanneer ze maait;
 • Wind en regen, omlaag of tegen een heuveltje op. Waar andere robotmaaiers moeite hebben, loopt de Sileno altijd als een zonnetje;
 • Maait de smalste doorgangen en de kleinste hoekjes met betrouwbare precisie;
 • Dankzij de geleidingsdraad navigeert de maaier betrouwbaar over het gazon, door smalle passages en neemt de kortste route terug naar het laadstation. Zo blijft meer energie over voor het maaien;
 • Dankzij de Gardena grensdraad, weet de robotmaaier precies waar hij moet maaien – tot op de centimeter nauwkeurig. De grens- en zoekdraden hoeven niet ingegraven te worden, maar verdwijnen na een aantal weken onzichtbaar in het gazon;
 • Het laadstation kan ook buiten het maaigebied worden geplaatst;
 • Extreem veilig dankzij de bots-, til- en kantelsensoren;
 • Zelfs moeilijke of smalle passages vanaf 60 cm breed vormen geen probleem voor de Sileno city- en life, dankzij de CorridorCut functie;
 • Een speciaal maaipatroon zorgt voor een gelijkmatig gemaaid, streeploos en dicht gazon;
 • De Mulch functie zorgt dat de fijne grasresten blijven liggen als natuurlijke meststof en zorgt voor een mooi, groen en gezond gazon;
 • Alle modellen zijn uitgerust met de SensorControl functie: Het intelligente maaisysteem past de maaifrequentie automatisch aan de groeisnelheid van het gras;
 • De SpotCutting, een spiraalmaaifunctie, zorgt ook dat moeilijk bereikbare plaatsen zoals onder trampolines of tuinmeubelen worden gemaaid;
 • Zodra de buitentemperatuur het vriespunt nadert, wordt het schema van de robotmaaier opgeschort en wordt het gazon beschermd;
 • Eenvoudige installatie in een handomdraai dankzij de handleiding en snelgids en/of de handige video’s.

Welke modellen Sileno City, Sileno Life en Sileno+ zijn verkrijgbaar en welke moet ik kopen?

Per type robotmaaier zijn weer verschillende modellen beschikbaar. Hierbij is rekening gehouden met de grootte van het gazonoppervlakte - 250 staat bijvoorbeeld voor max. 250m2 gazon - en eventueel voorzien van een Smart functie. Neem de tijd, nadat je weet welk type Sileno het beste past, om de modellen door te nemen en te vergelijken. Zo kun je eenvoudig en snel voor jezelf bepalen welke Gardena Sileno het meest geschikt is voor het onderhoud van jouw gazon en welke robotmaaier je moet kopen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden