Top 10 beste robotmaaiers van 2020

Top 10 beste robotmaaiers van 2020

Top 10 beste robotmaaiers van 2020
12 mei 2020

Bent u op zoek naar een robot grasmaaier om het maaien van het gazon uit te besteden, dan bent u hier aan het juiste adres. In een eenvoudig overzicht vindt u alleen de beste robotmaaiers van 2020 om zo snel de juiste keuze te kunnen maken.
Een robot grasmaaier maakt het leven makkelijker, aangezien u niet meer hoeft na te denken wanneer u het gras gaat maaien, op welke hoogte en vaak last-minute alsnog een grasmaaier moet aanschaffen of pakken om het gazon nog enigzins in toom te houden. Vele mensen gingen u al voor en zweren bij een Robotmaaier, aangezien deze precies weet wanneer er waar en hoe hoog er gemaaid dient te worden. 

Met alle technieken en innovaties van de afgelopen jaren, is er eigenlijk geen slechte robot grasmaaier te krijgen. Echter is er nog veel verschil in de functionaliteiten, accuduur, zelfredzaamheid en kracht.
Mocht u nog twijfelen over de aanschaf van een robotmaaier? Lees dan eerst het artikel "Waarom moet je een robotmaaier aanschaffen?"

Overigens is het belang van tijdig en juist onderhoud enorm voor het beste gazon. Meer hierover leest u in "Verticuteren en beluchten van je gazon - tips en ervaringen".

Gardena Smart Sileno Life 1000 Main Image

Top 10 Robotmaaiers

Hieronder vindt u alleen robotmaaiers die voldoen aan de door ons gestelde eisen. Deze zijn onder meer de prijs/kwaliteit, functionaliteiten, krachtige accu, zelfredzaamheid, positieve reviews en ervaringen van eerdere gebruikers en natuurlijk de service en betrouwbaarheid van zowel het product als de leverancier. Wel zo gemakkelijk om deze kennis en ervaringen te delen, zodat u op basis van uw eisen en wensen eenvoudig en snel de meeste geschikte robotomaaier in huis kunt halen. 

1. Gardena Sileno City 250

Deze robotmaaier maait gazons tot ongeveer 250 vierkante meter geheel automatisch, betrouwbaar en gelijkmatig. Dankzij het SensorCut system levert de robotmaaier streeploze maairesultaten. Hij maait op hellingen tot 25% en ook smalle doorgangen vormen geen enkel probleem. Het zwenkbare achterwiel maakt de robotmaaier heel flexibel en wendbaar; ideaal dus voor kleine en smalle tuinen. Een programmaassistent helpt je via een intuïtief menu en berekent, nadat je de gewenste informatie hebt ingevoerd, zelfstandig een maaiplan waarmee de robotmaaier werkt. Dit plan kan indien nodig worden aangepast. Het laadstation kan nagenoeg overal geplaatst worden. Zodra het werk is gedaan, keert de maaier automatisch terug naar het laadstation. Met behulp van een PIN code en een alarm bescherm je het apparaat tegen diefstal.
Met de ingebouwde veiligheidsfunctie kun je de maaier gemakkelijk optillen of omdraaien wanneer het apparaat aan het werk is. De maaimessen stoppen op dat moment onmiddellijk om verwondingen te voorkomen. De robotmaaier kan ook direct gestopt worden door een grote stopknop in te drukken. De grensdraad bakent het maaigebied betrouwbaar af, zodat de robotmaaier precies weet waar naartoe moet. Een zeer gevoelige botssensor zorgt ervoor dat de maaier niet gehinderd wordt door obstakels in de tuin. Honden en katten vormen geen gevaar, alleen wordt het niet aangeraden om kinderen op het gazon te laten spelen als de maaier aan het werk is. Door de automatische timer zorg je ervoor dat de maaier in het laadstation is geparkeerd op tijden dat de kinderen buitenspelen.

 

 

 

 

 

2. McCulloch ROB S600

Is een robotmaaier met mobiele app, die in tuinen met een oppervlakte van maximaal 600 m² het gazon netjes houdt. Via Bluetooth koppel je de maaier aan je telefoon, waarna je hem eenvoudig bedient en maaischema's instelt. Dankzij een intelligent maaisysteem past de ROB S600 zijn maaischema aan op de groeisnelheid van het gras. Dit voorkomt slijtage aan je gazon. Wanneer je de app niet gebruikt, stel je alles in met het bedieningspaneel op de maaier. Zo bepaal je helemaal zelf op welke manier je het apparaat gebruikt. De begrenzingsdraad, connectoren en alle andere benodigden worden direct meegeleverd.

3. Bosch Indego 350

Is een robotmaaier die je simpelweg aanzet en vervolgens je gras maait zonder dat je er nog iets aan hoeft te doen. Deze robotmaaier kan gazons van wel 350 m2 maaien. Het belangrijkste voordeel is dat deze robotmaaier volledig te bedienen is met een app. Je kan dus van waar ook ter wereld, zonder enige inspanning, je gras maaien. Andere belangrijke voordelen van de Bosch Indego 350 zijn: de grasmaaier rijdt zelf terug naar zijn oplaadstation als deze leeg is, rijdt nergens tegenaan door de ingebouwde sensors en de maaihoogte is in te stellen tussen de 20 en 60 mm.

 

 

 

 

 

4. Robomow RC304u

Met deze robotmaaier maai je het gazon tot 500 m² met gemak. Je komt geen pluimen gras langs gazonranden tegen. De maaier pakt elk stukje gras mee doordat hij ook buiten zijn wielen maait. Kies vooraf het maaiprogramma. Tussentijds aansturen? Daar heb je de Robomow App (iOS en Android) voor. De app maakt verbinding met de robotmaaier via Bluetooth. Tot een afstand van 10 tot 25 meter heb je verbinding met de robotmaaier. Deze meters hangen af van de oriëntatie van de robotmaaier (voor, links, rechts of achter). De robotmaaier kan met een opgeladen accu tot 50 minuten zijn werk doen, maar is na 70 minuten alweer volledig opgeladen.

5. Gardena R160

Met deze R160 robotmaaier wordt grasmaaien ineens wel heel erg leuk. Je hoeft namelijk zelf vrijwel niets meer te doen en wordt het gazon tot liefst 1600m2 gemaaid. Enkel het gebied afbakenen waar de maaier zijn werk dient te doen, hem programmeren en hij doet het hele seizoen lang de rest. Je hoeft zelfs het gras naderhand niet meer bij elkaar te harken. Dit versnippert hij namelijk volgens het mulch-principe tot hele kleine stukjes die als voeding voor je gazon dienen. En is zijn accu leeg? Dan rijdt de R160 zelf terug naar zijn oplaadstation alwaar hij weer voorzien wordt van een volle. Vervolgens vervolgd hij zijn maaibeurt waar hij gebleven was. De vele sensoren in deze robotmaaier zorgen ervoor dat hij zo veilig en efficient mogelijk werkt. Pak je hem op, dan stoppen de 3 vlijmscherpe mesjes meteen met draaien en rijdt hij ergens tegenaan, dan maait hij hier netjes in een cirkel omheen. De R160 rijdt door weer en wind op de tijden die jij hebt aangegeven. Ben je een keer thuis als hij maait, dan zul je nog weinig last van hem hebben.

 

 

 

 

 

6. McCulloch RM800

Grote gazons met lage hobbels maaien is voor de McCulloch RM800 robotmaaier geen probleem. Hij maait namelijk gazons tot 800 m² met een helling van maximaal 14 graden. Zelfs als het regent doet de robotmaaier gewoon zijn werk. Zet de mulching functie aan, zodat het gras versnipperd wordt teruggeblazen in het gazon. Dit heeft als voordeel dat het versnipperde gras als voedingsstof dient voor het gazon. De maaihoogte stel je naar eigen wens in tussen de 20 en 50 millimeter.

7. De Robomow Premium RC304

Wordt aanbevolen voor tuinen tot 400m2. Deze omvat een dockingsysteem en basisstation voor volautomatisch maaien. Stel gewoon een wekelijks programma in en de RC304 vertrekt uit het basisstation op de voorgeprogrammeerde dagen en tijden. Aan het einde van elke taak keert de Robomow naar het basisstation terug voor het opladen tot de volgende ingeplande taak. Klinkt dit veel te ingewikkeld voor u? Wees niet bang. Robomow is ongelooflijk gebruiksvriendelijk. Het enige wat u hoeft te doen is door het menu bladeren en de grootte van uw tuin invoeren en het tijdstip dat u wilt beginnen. Laat de rest aan Robomow over.
De nieuwste noviteit biedt Robomow met de gratis App voor uw iPhone of Android om op een eenvoudige manier te programmeren. De Robomow App stuurt informatie en alle kennisgevingen naar uw RC304. Via uw iPhone of Android kunt u op eenvoudige wijze uw Robomow verplaatsen en maaien.
Is tevens uitgerust met een regensensor die voorkomt dat de gazonmaaier zijn basisstation verlaat als het regent. Bovendien omvat deze aanvullende functies zoals de mogelijkheid zichzelf naar de volgende voorgeprogrammeerde zone te rijden, zelfs als hij hierbij een pad of terras over moet steken. De maaier kan het gazon vanaf verschillende punten binnengaan en heeft een modus voor het maaien van gazonranden, waarbij de robot voorbij zijn wielen maait voor meer bereik. De RC304 heeft zelfs een gebruikers geregelde diefstalbescherming en alarmsysteem voor aanvullende veiligheid. De RC304 is de nieuwe generatie van Robomow, een volautomatische maaier die iedereen zich kan veroorloven.

 

 

 

 

 

8. Wolf Garten LOOPO M1000

Is een robotmaaier die gazons tot 1000 m² maait. Je stelt het maaiprogramma in op de robotmaaier of via de app. Daar bepaal je wanneer, hoe vaak en op welke hoogte de maaier moet maaien. De app maakt verbinding met de robotmaaier via bluetooth. Het maximale bereik is hierbij 10 tot 25 meter, afhankelijk van de oriëntatie van de robotmaaier. Hellingen tot 36 procent, objecten en regen vormen voor deze robotmaaier geen enkel probleem. De maaihoogte stel je in tussen de 15 en 60 millimeter. Mocht de accu tijdens het maaien leegraken, dan keert de maaier terug naar zijn basisstation. Na ongeveer een uur is hij weer volledig opgeladen en hervat de maaier zijn programma.

9. Gardena Smart Sileno City met Gateway

Deze robot grasmaaier verzorgt niet alleen het gazon voor je, maar geeft overal ter wereld toegang tot je tuin. De Smart Gateway vormt het hart en verzorgt de draadloze communicatie tussen alle smart apparaten in de tuin via een eenvoudige applicatie. Heb je bijvoorbeeld een GARDENA smart Besproeiingscomputer, dan verbind je die samen met de waterkraan aan de robotmaaier. Zo wordt de tuin niet alleen gemaaid, maar krijgen de planten ook water wanneer je niet thuis bent. De Gateway plaats je in huis en maakt gebruik van de bestaande router om verbinding te maken met het internet.
Hij maait gazons tot ongeveer 500 vierkante meter geheel automatisch, betrouwbaar en gelijkmatig. Dankzij het SensorCut system levert de robotmaaier streeploze maairesultaten. Hij maait op hellingen tot 25% en ook smalle doorgangen vormen geen enkel probleem. Het zwenkbare achterwiel maakt de robotmaaier heel flexibel en wendbaar; ideaal dus voor kleine en smalle tuinen. Een programmaassistent helpt je via een intuïtief menu en berekent, nadat je de gewenste informatie hebt ingevoerd, zelfstandig een maaiplan waarmee de robotmaaier werkt. Dit plan kan indien nodig worden aangepast. Het laadstation kan nagenoeg overal geplaatst worden. Zodra het werk is gedaan, keert de maaier automatisch terug naar het laadstation. Met behulp van een PIN code en een alarm bescherm je het apparaat tegen diefstal.

 

 

 

 

 

10. Gardena R80Li

Laat je je tuin liever door een robot maaien, dan is de Gardena R80Li wellicht een uitkomst voor jou. Deze robotmaaier maait gazons tot 800 m² aan kant, terwijl jij bijna niets hoeft te doen. Stel het maaiprogramma in, gebruik eventueel de timer en hij gaat voor je aan de slag. De bots- en afstandssensoren zorgen ervoor dat je robotmaaier probleemloos langs objecten in je tuin rijdt. Als de accu leeg raakt, keert de maaier automatisch terug naar het basisstation. Daar wordt de accu in 50 minuten weer opgeladen, waarna de robot het maaiprogramma weer hervat. Met de diefstalbeveiliging ben je ervan verzekerd dat de diensten van je R80Li alleen voor jou bestemd zijn.

McCulloch ROB1000 Main Image

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden